Populære sporter
All sport
Vis alt

Woods i brudd vant i Vuelta a España

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/09/2018 klokken 19:38 GMT+2

Canadiske Michael Woods vant den 17. etappen i Vuelta a España. Han var del av et større brudd som gikk inn. Simon Yates fortsetter i ledertrøyen.

Michael Woods

Foto: Scanpix

En gruppe fikk stikke tidlig på etappen, og bruddet holdt helt til mål selv om avslutningen var av det tøffe slaget på vei opp til Balcón de Bizkaia.
31 år gamle Woods var fem sekunder foran Dylan Teuns. Belgieren måtte nok en gang nøye seg med å være nest best på en etappe i årets utgave av Grand Tour-rittet.
Sky-rytteren David de la Cruz fikk bare med seg Michael Woods da han satte inn et støt med 1,2 kilometer igjen. Teuns og Rafal Majka kom bakfra, men da teten var blitt til en kvartett slo Woods til.
– Min kone og jeg mistet sønnen vår i dødfødsel for to måneder siden. Det var en veldig tung tid og jeg sa til henne før denne etappen at jeg ville vinne for han og det gjorde jeg, sa en rørt Woods etter etappeseieren.
Michael Woods vant onsdag sin første WorldTour-seier noen sinne.
– Det er overveldende, jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er nå.
Se intervjuet med Michael Woods her (saken fortsetter under videoen):
picture

Vinnerens rørende intervju: – Jeg ville vinne for han og det gjorde jeg

På det meste var stigningen opp til Balcon de Bizkaia på over 20 prosent. De siste sju kilometerne startet på 210 meter, og målgangen var rundt tusen meter over havet.
Bak i feltet satt Simon Yates i den røde ledertrøyen. Sammenlagttoer Alejandro Valverde angrep med 3 kilometer igjen til toppen. Den colombianske sammenlagtfavoritten og lagkameraten Nairo Quintana måtte derimot slippe.
Valverde slo Yates med sju sekunder slik at den spanske veteranen knappet inn britens forsprang til 25 sekunder. Spanske Enrique Mas kjørte seg opp til tredjeplassen sammenlagt, men han er 1.20 bak lederen.
For de norske syklistene ble etappen en liten nedtur. På veien opp gikk italienske Fabio Aru i asfalten, og kapteinen til Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm pådro seg flere skrubbsår på baken og hoften.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen