Populære sporter
All sport
Vis alt

Spisser formen før glovarm UAE Tour: – Det er ganske ekstremt

Oppdatert 23/02/2020 klokken 14:33 GMT+1

2019 ble en stor suksess for Carl Fredrik Hagen. Nå er planen for 2020 klar.

Lottos Carl Fredrik Hagen

Foto: Scanpix

23. februar går UAE Tour av stabelen. Både Sven Erik Bystrøm og Carl Fredrik Hagen stiller på startstreken. Sistnevnte er en mann sykkelverden virkelig fikk øynene opp for da han på første forsøk endte som nummer åtte i sammendraget i Vuelta a España i fjor.
2019-sesongen ble virkelig et gjennombrudd for Hagen.
– Det var fin progresjon, og helt fantastisk at alt klaffet i Vueltaen, sier Eurosports sykkelekspert Lars Petter Nordhaug.
I utgangspunktet skulle 2020-sesongen starte med Volta a la Comunitat Valenciana, men Hagen stod over grunnet sykdom.

Har planen klar

Sammen med treneren, Erik Alexander Nordby, har Hagen lagt en slagkraftig plan for sesongen.
– Vi har en veldig god dialog. Vi snakker sammen hver dag. Jeg stoler 100 prosent på det treningsprogrammet Erik og jeg lager sammen, sier Hagen.
Han forteller at det alltid er en enighet med treneren om opplegget i treningsperioder.
– Det er en totalpakke som er avgjørende for å lykkes. Vi har testet en del ting som vi har sett har fungert, og det er ting som ikke har fungert. Det vi gjør nå er det vi vet fungerer, men vi må hele tiden utvikle oss. Det vi gjorde i fjor er ikke bra nok nå, man må hele tiden ta det neste steget.
Høydetrening er også en viktig del av treningen inn mot store ritt. I fjor, før braksuksessen i Vueltaen, hadde Hagen et høydeopphold i Levigno i Italia. Det var et opphold han responderte godt på, og nå skal høydetrening være en viktig del av oppkjøringen til ritt.
– Vi er enige med både laget og Olympiatoppen at det er noe jeg kan få en veldig god fordel av. Jeg har ikke praktisert høydetrening systematisk før, men nå skal vi prøve å øke mengden med en uke. Jeg skal kjøre tre ukers høydeopphold, og gjøre det to ganger. Jeg håper det kan gi en boost utover i sesongen, sier han.

Forbereder seg på varmen

Både i den kommende UAE Touren og i sommerens OL i Tokyo må sykkeleliten forberede seg på høye temperaturer og høy luftfuktighet. Det skal Hagen være forberedt på, takket være gode muligheter på Olympiatoppen. Varmekammeret skal i hovedsak benyttes inn mot OL, men allerede frem mot UAE Tour skal Hagen benytte muligheten til akimatisering.
– Jeg kommer til å kjøre første varmeperiode hvor jeg skal teste ut et aklimatiseringsprogram før UAE Tour. Kammeret ligger på mellom 30 og 35 grader i luftremperatur og mellom 65 og 75 prosent luftfuktighet. Det er ganske ekstremt.
Hagen er sier at varmekammeret er en forberedelse til Tokyo, men med temperaturer på rundt 30 grader i Abu Dhabi er det en fin mulighet til å teste kroppen.
– Der har vi fått målt litt væsketap, salttap og kroppstemperatur og jeg har fått kjent på kroppen hvor mye prestasjonen settes tilbake ved at man skrur opp lufttemperatur og luftfuktighet til Tokyo-forhold. Jeg er veldig klar på at det kommer til å bli krevende, men vi skal gjøre det vi kan for å være best mulig forberedt.
Sett denne?
picture

Her går det nesten galt: – Motorsykkelen er et helt annet sted enn den skal være

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame