Populære sporter
All sport
Vis alt

Wærenskjold hylles etter sammenlagtseier: – Utrolig imponerende

Kristian Hennie

Oppdatert 25/08/2023 klokken 15:43 GMT+2

Sykkelproffen Søren Wærenskjold gikk fredag til topps etapperittet Tour Poitou-Charentes i Frankrike. Han forsvarte totalledelsen på en dramatisk siste etappe.

Søren Wærenskjold.

Foto: NTB

Wærenskjold tok dermed den første sammenlagtseieren til Uno-X i et etapperitt denne sesongen.
Mandal-gutten overtok ledelsen i firedagersrittet i Frankrike etter torsdagens tempoetappe. Der ble Wærenskjold nummer to. Foran fredagens avslutning hadde han seks sekunder til gode på franskmannen Brno Amirail.
Godt hjulpet av lagkameratene i Uno-X tok Wærenskjold vare på det forspranget på fredagens avsluttende 170,4 kilometer lange etappe fra Moncoutant til Poitiers.
– Selv med et par tunge dager i varmen så klarer han å vinne et proffritt sammenlagt. Sammenlagtseirer er vi ikke bortskjemte med i norsk sykkelsport. 5 internasjonale proffseirer på én sesong er utrolig imponerende uansett alder, sier Discoverys sykkelkommentator, Theis Magelssen, om prestasjonen til mandalitten og fortsetter:
– Det er ekstra imponerende når du er 23 år. Flodhesten har etablert seg internasjonalt nå. Det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier Magelssen.
Helt uten dramatikk forløp sisteetappen imidlertid ikke. Rundt seks kilometer før mål fikk Wærenskjold tekniske problemer og måtte bytte sykkel. Godt hjulpet av en lagkamerat kjørte han seg opp igjen til feltet og reddet seieren.
Wærenskjold har vært i kjempeform den siste tiden. I forrige uke gikk han til topps på en etappe i Danmark rundt og ble nummer fire sammenlagt. En kjedelig punktering ødela for en mer framskutt totalplassering.
Tidligere i sommer syklet han sterkt i Tour de France-debuten, og i forkant av rittet i Frankrike gikk han til topps i en etappe i Belgia rundt.
23-åringen, som har fått tilnavnet «Flodhesten fra Mandal» for sine monsterkrefter, har skapt seg et navn i internasjonal sykling.
– Søren er i ferd med å sette en ny standard for seg selv og Uno-X. Vi er enormt stolte av han og det at han presterer jevnt på et høyt nivå. Nå kan vi bare drømme om hva som er i vente, skrev teamsjef i Uno-X, Jens Haugland, i en SMS til Discovery tidligere denne uken.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame