Populære sporter
All sport
Vis alt

Utklasset verdensmesteren - vant Strade Bianche

Caroline Simonsen

Oppdatert 06/03/2021 klokken 16:41 GMT+1

Etter 184 km på sykkelsetet, store deler av de på grus, var det Mathieu van der Poel som tok seieren i årets Strade Bianche.

Van der Poel.

Foto: Eurosport

Endagsrittet, som avsluttes på Piazza del Campo i Siena, ble vunnet av Mathieu van der Poel.
Han var en del av et brudd som syklet fra resten av feltet da det gjensto 60 km av det 184 km lange rittet. Det var også norske Tobias Foss. Foss endte til slutt som nummer 49.
De aller fleste forhåndsfavorittene var med i kampen om seieren, inkludert rivalene Mathieu van der Poel og og tittelforsvarer Wout Van Aert, som syklet mot hverandre for første gang i 2021 i dagens ritt. Det samme var Julian Alaphilippe, som vant på de hvite veiene i 2019.
Alaphilippe så sprek ut gjennom løpet og hadde krefter igjen da det nærmet seg mål. Franskmannen tråkket hardt i pedalene da det gjensto 23 km. Da ble det tøft for Van Aert, som måtte slippe på det tredje siste gruspartiet, og det så ut til at kun fem mann var med i kampen om seieren.
– Alaphilippe ser vilt leken ut, sa Eurosports ekspertkommentator, Kurt Asle Arvesen, da det nærmet seg målgang.
Men fjorårsvinneren hentet inn igjen forspranget, og meldte seg på kampen om seieren igjen. Samtidig så Van der Poel sterk ut før det hele skulle avgjøres.
Og det var nettopp Van der Poel som akselererte opp grusbakken da det gjensto drøye 12 kilometer. Det angrepet var det bare Alaphilippe som klarte å svare på, og dermed var Vaen Aert frakjørt for andre gang på kort tid.
Egan Bernal tråkket seg opp til de to andre et stykke etter stigningen, og sørget for at det var en trio som kom sammen inn til Siena.
– Jeg tror Van der Poel tar det, sa Arvensen, da det gjensto i underkant av fem kilometer.
Som i kvinnenes ritt tidligere på dagen, ble det kjørt hardt i den siste motbakken inn mot mål. Da Van der Poel rykket oppover, ble det igjen for tungt for begge de to andre. Dermed fikk Arvesen rett, Mathieu van der Poel kunne strekke armene i været og juble for seier. Alaphillipe ble nummer to, mens Bernal tok tredjeplassen.
Et minutt senere syklet Van Aert inn til fjerdeplass.
Sett denne? Rytterne måtte styre unna hunden i løypa:
picture

Her vinkes feltet forbi den forvirrede hunden

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame