Populære sporter
All sport
Vis alt

Rå soloseier av Pidcock i Strade Bianche: – Visste at dette var min dag

Joakim Opphus

Oppdatert 04/03/2023 klokken 16:46 GMT+1

50 kilometer før mål sa Tom Pidcock takk og farvel til hovedfeltet. Briten kjørte seg opp til dagens brudd, hvor blant annet Sven Erik Bystrøm satt, før han bestemte seg å gå solo med drøye 25 kilometer igjen av grusrittet i Italia.

Tom Pidcock, Strade Bianche

Foto: Getty Images

Ingen klarte å ta igjen det eksepsjonelle multitalentet fra Storbritannia som vant rittet som er som skapt for han for aller første gang.
– Dette kommer til å ta litt tid før det synker helt inn. Når jeg gikk så var egentlig ikke det planen. Den sektoren pleier å ofte å være en viktig og avgjørende strekke så jeg prøvde egentlig bare å kjøre hardt. Så fikk jeg en luke i utforkjøringen så bare fortsatte jeg, sa Pidcock i seiersintervjuet.
– Jeg hadde bare en god følelse tidligere denne uken. Jeg visste at noe bra ville skje i dag. Jeg visste at dette var min dag og at det faktisk endte som det gjorde er ganske utrolig.
Pidcock er tidligere olympisk mester i terregnsykling og verdensmester i sykkelkross. I fjorårets Tour de France gikk han også til topps på etappen opp til Alpe d'Huez.
– En majestetisk triumf til et av de råeste multitalentene i sykkelsporten. Han første store seier i et éndagsritt, sa Discoverys kommentator Theis Magelssen da Pidcock krysset mållinjen.
Valentin Madouas tok andreplassen foran vinneren fra 2018 Tiesj Benoot.

Bystrøm i brudd

Sven Erik Bystrøm som var en av to norske innslag på dagens Strade Bianche prøvde seg i dagens brudd.
Bystrøm og brudd-kompis Alessandro De Marchi fikk etterhvert selskap av britiske Tom Pidcock som stakk fra hovedfeltet med drøye 50 kilometer igjen.
Pidcock satte opp farten i teten og 31 kilometer før mål hadde kreftene til nordmannen tatt slutt. De Marchi måtte også gi tapt etterhvert.
Samtidig var det flere som prøvde å støte seg opp til Pidcock fra hovedfeltet.
Mathieu van der Poel prøvde seg med drøye 42 kilometer igjen, men fikk ikke mye hjelp fra sine konkurrenter. Nederlenderen havnet etterhvert på halvdistanse og satt på feil side i feltet når det ble splittet opp over grusveiene i Toscana.

Nesten kjørt inn

Jumbo Vismas Attila Valter og Tiesj Benoot fikk med seg Matej Mohoric, Valentin Madouas, Rui Costa og Quinn Simmons på et støt med ca. 18 kilometer før mål. Da var luken frem til Pidcock som ledet rundt 20 sekunder.
Over den siste grusseksjonen «Le Tolfe» 12 kilometer før mål var luken blitt halvert, men de siste ti sekundene viste seg å bli veldig vanskelige å ta for kvintetten bak.
Og når de fem bak begynte å se på hvarandre tikket sekundene opp igjen som plutselig hadde en luke på 30 sekunder før den siste avgjørende stigningen opp til målgang på Piazza del Campo i Siena.
Luken var mer enn nok for briten som kunne innkassere sin fjerde proffseier på landeveissykkelen.
Markus Hoelgaard kjørte også rittet for Trek-Segafredo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame