Populære sporter
All sport
Vis alt

Belgisk hjemmeseier i «spurternes VM»

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 05/04/2023 klokken 18:21 GMT+2

Belgiske Jasper Philipsen var raskest i Scheldeprijs.

Kristoff sjanseløs i massespurten i Belgia

Alexander Kristoff jaktet sin tredje seier i det belgiske endagsrittet, men Uno-X-rytteren klarte ikke å forsvare fjorårets overlegne soloseier i Scheldeprijs og følge opp Uno-X sin dobbelseier i Frankrike tidligere på dagen.
Belgiske Jasper Philipsen vant endagsrittet, som blir sett på som spurternes klassiker, på hjemmebane etter en samlet massespurt foran Sam Welsford og Mark Cavendish.
– Er det verdens beste spurter for øyeblikket, spurte Discovery-kommentator Theis Magelssen etter at Philipsen vant klassikeren for andre gang i karrieren.
Alpecin-Deceuninck-rytteren, som har vunnet to etapper i Tour de France, vant også det belgiske endagsrittet i 2021 og onsdagens seier er sesongens fjerde seier for Philipsen.

Jerngrep

Et syvmannsbrudd, uten Uno-X involvert, etablerte seg tidlig, men hovedfeltet hadde jerngrep rundt utbryterne og lot de aldri få mer enn tre mintutter.
Dermed var det aldri tvil om at rittet, ofte regnet som «spurternes VM», skulle avgjøres i en massespurt etter lokale runder i målbyen Schoten.
Fire kilometer før mål ble siste rest av bruddet hentet av hovedfeltet, men sett med norske øyne klarte Uno-X aldri å posisjonere seg i finalen.
Se innspurten her:
picture

Kristoff sjanseløs i massespurten i Belgia

Uno-X sjanseløse

Edward Theuns og Mark Cavendish, som jakter sesongens første seier og har vunnet rittet tre ganger tidligere, åpnet spurten, men Cavendish ble nummer tre bak Philipsen og Welsford.
Kristoff, som vant rittet i både 2015 og 2022, veltet stygt i søndagens Flandern rundt og overlot spurtansvaret til Kristoffer Halvorsen.
Men den tidligere EF-proffen klarte ikke å blande seg i seierskampen og ble beste norske nummer 17.
August Jensen syklet for Human Powered Health og ble nummer 25.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame