Populære sporter
All sport
Vis alt

Démare vant Paris – Tours igjen

Adrian Nordvik

Publisert 09/10/2022 klokken 17:13 GMT+2

Arnaud Démare kopierte fjorårets seier i Paris – Tours. Den franske sykkelstjernen var klart sterkest på oppløpet søndag.

Arnaud Demare

Foto: Getty Images

Han sikret en ny hjemmetriumf foran irske Sam Bennett (Bora) og Edward Theuns (Trek-Segafredo) fra Belgia. Det var Démares proffseier nummer 91.
For 19. gang i år hadde Groupama-FDJ en rytter øverst på pallen.
Uno-X-rytteren Rasmus Tiller ble best av de norske på 13.-plass.
Rittet var sesongens siste for de fleste i feltet. Strekningen på 213,5 kilometer gikk fra Chartres (sørvest for Paris) til Tours.
En gruppe på fem mann var i tet gjennom store deler av dagen. Jonas Abrahamsen (27) var et norsk innslag for Uno-X i bruddet. De hadde på det meste en sju minutters ledelse, men en rekke gruspartier bidro til å kutte gapet til hovedfeltet.
Abrahamsen hadde bra med krefter mot slutten og kjørte solo med snaut 13 kilometer igjen. Skien-mannen ble kjørt inn åtte minutter senere.
Utbryterne ble slukt av hovedfeltet i sentrumsgatene i Tours. Da gjensto det 1,5 kilometer til mål.
Sju nordmenn deltok i endagsrittet. Jonas Hvideberg (DSM), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) og Sven-Erik Bystrøm (Intermarché-Wanty) syklet for hvert sitt profflag, mens fire av sju i Uno-X var norske. I tillegg til Abrahamsen og Tiller besto kvartetten av Erik Resell og Martin Urianstad.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame