Populære sporter
All sport
Vis alt

Syklist døde etter hjertestans i Paris-Roubaix

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 09/04/2018 klokken 10:12 GMT+2

Belgiske Michael Goolaerts ble kjørt rett til sykehus å ha blitt liggende på bakken i Paris-Roubaix. Søndag kveld ble han bekreftet død.

Michael Goolaerts

Foto: Imago

Goolaerts ble liggende livløs på bakken med rundt 150 kilometer igjen til mål og fikk umiddelbar hjelp fra helsepersonell. TV-bildene viste sterke scener da man blant annet kunne se belgieren motta hjertekompresjoner.
– Det er med utenkelig sorg at vi må informere om at vår syklist og venn Michael Goolaerts er død, heter det i en uttalelse fra laget hans Verandas Willems.
– Han døde av hjertestans og livet sto ikke til å redde, heter det videre.
23-åringen var en del av laget Veranda's Willems-Crelan. De la først ut en meliding om at rytteren var kjørt til sykehus.
Ved 23.30-tiden søndag kveld sendte laget ut en ny melding på twitter der det opplyses om at syklisten døde klokken 22.40 på et sykehus i Lille.
Det er uklart hva som forårsaket fallet siden det ikke ble fanget opp av TV-kameraer.
Det ble gjort hjertekompresjon og andre former for førstehjelp, men ingenting hjalp. Han ble fraktet til sykehus i Lille ved hjelp av helikopter, og det var der han ble erklært død klokka 22.40 søndag kveld.
23 år gamle Michael Goolaerts deltok på sitt første Paris-Roubaix. Han ble profesjonell som 20-åring i 2014. I løpet av 2018 hadde han rukket å stille til start i 20 konkurransedager.
– På vegne av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ønsker jeg å gi mine dypeste kondolanser til Goolaerts familie og venner og laget hans. Vi deler sorgen deres, skrev UCIs president på Twitter.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame