Populære sporter
All sport
Vis alt

Etappen i Paris-Nice er avlyst

Joakim Opphus

Oppdatert 10/03/2023 klokken 13:15 GMT+1

Den sjette etappen av Paris-Nice er avlyst på grunn av sterke vindkast som truer sikkerhetene til rytterne.

Rytterne på startstreken før den sjette etappen i Paris-Nice som senere ble avlyst

Foto: Getty Images

Arrangøren bekrefter avlysningen på egen hjemmeside.
Planen var først å gjennomføre etappen som var kortet ned til drøye 80 kilometer. Men grunnet sikkerheten forbundet med ekstrem høye vindkast har arrangøren ASO til slutt bestemt å kansellere dagens etappe.
«Etter å ha gjennomgått flere alternativer for å endre ruten og ventet på en forbedring av værforholdene på ettermiddagen, har arrangørene av Paris-Nice besluttet å avlyse den 6. etappen for å bevare sikkerheten til rytterne i den 81. utgaven, i samråd med lokale myndigheter. Den eksepsjonelt voldsomme vinden, som blant annet forårsaket flere trefall i regionen, gjør avlysningen av etappen uunngåelig», står det på hjemmesiden til rittet.
Rittet vil fortsette som normalt lørdag med en tøff og kort fjelletappe opp Col de la Couillole.

Vind også i Italia

Også i Italia og Tirreno-Adriatico skaper sterk vind problemer for arrangøren RCS Sport. I motsetning til etapperittet i Frankrike får rytterne i Italia gjennomført etappen, men etappen har likevel måtte kortes ned.
Målstreken er flyttet 2,5 kilometer lenger ned i den avgjærende stigningen opp til Sassotetto.
«Målstreken opp den siste stigningen er flyttet 2,5 kilometer lenger ned i fjellsiden. «På grunn av værforholdene med sterk vind på toppen av fjellet, har RCS Sport, rittarrangøren, besluttet å fremskynde målstreken i forhold til den tidligere planlagte, for å sikre størst mulig sikkerhet for løpet og alle deltakerne», skriver arrangøren på Twitter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame