Populære sporter
All sport
Vis alt

Girmay vant Gent-Wevelgem som første afrikaner

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 27/03/2022 klokken 17:55 GMT+2

Biniam Girmay fra Eritrea tok en historisk seier i sykkelklassikeren Gent-Wevelgem søndag. Han trillet i mål foran Christophe Laporte og Dries Van Gestel.

Biniam Girmay

Foto: Getty Images

For første gang ble det belgiske prestisjerittet vunnet av en afrikaner.
– Jeg vet ikke. Det er helt utrolig. Jeg kan ikke tro det, sa Girmay etter målgang.
21-åringen er en del av Intermarché-laget, som også har Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm i stallen.
Kristoff ble beste norske på en 11.-plass. Storfavoritt og fjorårsvinner Wout Van Aert fulgte like bak. Uno-X-rytterne Anders Skaarseth og Rasmus Tiller ble nummer 29 og 30, mens Edvald Boasson Hagen havnet nesten ti minutter bak på 92.-plass.
Gent-Wevelgem blir populært kalt «vindens klassiker» på grunn av de tøffe forholdene rytterne ofte møter. Årets utgave på 249 kilometer gikk derimot under lett skydekke og bris.
Siste norske triumf i rittet sto Kristoff for, da han vant i 2019. Edvald Boasson Hagen vant i 2009, mens Thor Hushovd gjorde det som første nordmann i 2006.
Det ble en tempofylt og angrepsvillig start på årets utgave, men det skulle ta tre mil før noen gikk i brudd. Uno-Xs Lars Saugstad og fem mann kom seg løs og fikk fort et forsprang på flere minutter.
Drøye 100 kilometer før mål havnet flere ryttere i grøfta etter en velt midt i hovedfeltet.

Spennende avslutning

Med 85 kilometer igjen til mål måtte Saugstad slippe i teten. Nordmannen mistet kjedet rett før den brosteinsbelagte Kemmelberg-stigningen.
Samtidig jaktet et brudd, med blant annet Kasper Asgreen, på de fem utbryterne. Gruppen klarte ikke å bestemme hvem som skulle kjøre inn teten, og 56 kilometer fra mål ble de tatt igjen av hovedfeltet.
Med fem mil igjen var det også slutt for gruppen i front. De neste tre milene ble preget av flere angrep, og til slutt var det en gruppe på fire ryttere som rev seg løs. Syklistene på pallen og Jasper Stuyven var i mål åtte sekunder foran Kristoff og co.
(©NTB)
Sett denne?
picture

– Kult å vise at vi har noe her å gjøre

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame