Populære sporter
All sport
Vis alt

Kruttsterke Alexander Kristoff imponerte i brudd: – Heltemodig!

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 29/03/2023 klokken 16:49 GMT+2

Alexander Kristoff lå i brudd i godt over 160 kilometer under onsdagens Dwars door Vlaanderen. Men det holdt dessverre ikke helt inn for den rutinerte Uno-X-rytteren.

Offensiv Kristoff trosset rådet til sportsdirektøren: – Jeg klarte det jo!

Alexander Kristoff har ikke for vane å dundre ut i brudd, men under 2023-utgaven av Dwars door Vlaanderen så vi en litt annen side av 35-åringen. Stavanger-mannen har vunnet både Gent-Wevelgem og Flandern rundt, men aldri Dwars door Vlaanderen, som går mellom de to klassikerne.
Og det var en tydelig tent Alexander Kristoff som imponerte på vei inn mot målbyen Waregem.
– Dette synes jeg er Kristoff på sitt kuleste, sa Discoverys kommentator Theis Magelssen da det gjenstod drøye 35 kilometer.
Kristoff lå store deler av rittet i brudd sammen med Oier Lazkano Lopez (Movistar) og Nickolas Zukowsky (UCI ProTeam), men sistnevnte falt av rundt 25 kilometer før mål.
– Hvem så den komme? Det gjorde iallfall ikke jeg, fortsatte kommentatoren.
Bruddet holdt nesten helt inn til mål, for 5.8 kilometer før mål tok gruppa bak Kristoff og Lazkano igjen duoen i front, og da var de nødvendige kreftene brukt opp for nordmannen. Kristoff falt på listene, men imponerte uansett stort i brudd.
– Dette var heltemodig innsats av Kristoff, men får litt dårlig betalt i dag, fortsatte Magelssen.
Gent-Wevelgem-vinner Christophe Laporte tok styringen etter forbipasseringen, og franskmannen så seg aldri tilbake de siste kilometerne.
Dermed fortsetter Jumbo-Visma seiersrekken, med sin 20. førsteplass (!) i 2023.
Kristoffs bruddkamerat Oier Lazkano Lopez tok en svært imponerende andreplass etter en mektig avsluting, og ble med det tidenes første spanjol på podiet i Dwars door Vlaanderen. Neilson Powless viste solid kraft i spurten og tok sin første pallplass i et brosteinsritt. Powless ble nummer tre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame