Johan-Sebastian Gulliksen leder sprangridnings-EM for unge ryttere etter seier i dagens klasse. Han red en feilfri runde på raskest tid med hesten Via vd Karmenhoek Z i Samorin i Slovakia.
– Hesten hoppet veldig bra i dag. Han var avslappet og veldig ridbar fra start til mål. Det er fortsatt fire runder igjen, så vi får se hvor langt vi kan komme, sier Johan-Sebastian Gulliksen til Eurosport.no.
Gulliksen har ridd på landslaget siden han var junior. Lier-gutten fyller 21 år i oktober og konkurrerer i sitt siste år i kategorien «ung rytter».
Tokyo 2020
Nordmann blir tidenes eldste norske OL-deltaker
05/07/2021 PÅ 15:00
Eurosports hestesportkommentator Heidi Skar er imponert over Gulliksens innsats.
– Dette var et fantastisk ritt av Johan-Sebastian og supert hoppet av hesten. Fire tøffe runder gjenstår, og 30 ekvipasjer går videre til søndagens individuelle finale. Men Johan er iskald under hjelmen, så dette kan gå riktig bra, sier Heidi Skar.
Norge stiller med lag i mesterskapet. De andre norske rytterne i konkurransen for unge ryttere er Amalie Hegre, Cathrine Jerring, Synne Ljosland og Nadja Havnegjerde. De ligger på henholdsvis plass 18, 44, 69 og 71 etter første avdeling.
Tyske Lars Volmer ligger på foreløpig andreplass og sveitsiske Anthony Bourcuard på tredje.
(Toppbildet av Johan-Sebastian Gulliksen: Equipromotion)
Sprangridning
Gladnyhet for norsk hestesport
18/04/2020 PÅ 13:08
Sprangridning
Tok historisk seier – sammenlikner stemningen med fotballkamp i Barcelona
24/02/2020 PÅ 13:10