Sammen med hesten VDL Groep Quatro tok Gulliksen seieren i Göteborg Horse Show. 60-åringen vant til slutt suverent og kvalifiserte seg med det til verdenscupfinalen i Las Vegas 15. til 19. april.
Seieren var Norges første i verdenscupen i sprangridning noen gang, opplyser Norges Rytterforbund i en pressemelding.

Karrierehøydepunkt

Tokyo 2020
Nordmann blir tidenes eldste norske OL-deltaker
05/07/2021 PÅ 15:00
Kun fem ekvipasjer kom seg feilfritt gjennom den krevende banen i grunnomgangen i Scandinavium. Gulliksen red ut som nummer to i omhoppingen, vel vitende om at en av verdens beste ryttere, svenske Rolf Göran Bengtsson, akkurat hadde fått åtte feilpoeng.
Nordmannen satset og holdt nullen hele veien. Tiden ble 45,47 sekunder, hvilket skulle holde til seier. Sveitsiske Bryan Balsiger var til slutt slått med ett sekund.
– Å vinne her er størst av alt. Jeg har ridd her i Göteborg i 28 år, og nå vinner jeg! Hesten min hoppet helt fantastisk, og det er fantastisk å komme hit. Jeg er 60 år gammel – og så vinner jeg verdens beste konkurranse. Det er helt utrolig, sa Gulliksen etter seieren.

Falt av hesten

Han kom også i fokus under premieutdelingen. Da ble veteranens hest skremt, hvilket endte med at Gulliksen falt av rett før æresrunden skulle begynne.
60-åringen kom imidlertid helskinnet fra fallet.
Sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen, jublet for den historiske seieren.
– Dette er historisk! Det er første verdenscupseier i historien for Norge. I tillegg er Geir den eneste skandinaviske rytteren som er kvalifisert til finalen i Las Vegas. Jeg er helt fra meg av begeistring, og dette var virkelig morsomt å følge med på, sa hun.
(©NTB)
Sjekk denne!

Hovlands eagle-chip fikk det til å koke: – Wow!

Sprangridning
Gladnyhet for norsk hestesport
18/04/2020 PÅ 13:08
Sprangridning
Tok historisk seier – sammenlikner stemningen med fotballkamp i Barcelona
24/02/2020 PÅ 13:10