Det skriver hestesport.no, etter at FEI (Federation Equestre Internationale) har vedtatt å gjøre om på reglene for kvalifiseringen, som en følge av koronapandemien.
En rekke stevner er blitt avlyst, men fortsatt har man et håp om at finalen i Longines FEI Nations Cup kan arrangeres i Barcelona i oktober.
Ifølge Hestesport er det nå slik at de ti nasjonene i seriens europeiske førstedivisjon, tre amerikanske lag og Syria og De forente arabiske emirater er direkte kvalifiserte til finalen.
Tokyo 2020
Nordmann blir tidenes eldste norske OL-deltaker
05/07/2021 KLOKKEN 15:00
I tillegg vil seks lag kvalifisere inn gjennom poeng, samt at Spania har plass som vertsnasjon. Det åpnes totalt for deltakelse fra 22 nasjoner i finalen.
Foreløpig er det ikke avklart om finalen faktisk kan avholdes, men likevel var det nødvendig med en rask avklaring rundt kvalifisering.
Det europeiske rytterforbundet utsetter lanseringen av Longines EEF Series til 2021. En konsekvens av det, er at divisjon 1 vil starte med de samme ti lagene som i 2020. Dermed er Norge sikret plass i førstedivisjon også i 2021.
– Det er positivt at vi nå har noe å forhold oss til, nå har vi noe vi kan lage en plan ut fra. Det er vært så mye frem og tilbake – nå har vi ting svart på hvitt, sier landslagsleder Mikael Kolind ifølge hestesport.no.
Det betyr at det, etter planen, blir både nasjonshopping, EM og OL i samme sesong neste år.
Ifølge sportssjef Nina Johnsen er alle stevnene og matchingen svært gunstig for Norge.
– I tillegg kommer da serien for andre divisjon i gang, totalt vil 2021 bli et år der norske ryttere kan løfte seg – vi får mange muligheter som er veldig verdifulle for norsk sprangridning.
Sprangridning
Tok historisk seier – sammenlikner stemningen med fotballkamp i Barcelona
24/02/2020 KLOKKEN 13:10
Sprangridning
Gulliksen tok sin første verdenscupseier – så falt han av hesten
24/02/2020 KLOKKEN 07:33