I finalen ble det så tett og dramatisk som man kunne forvente da verdens beste rifleskyttere møttes til finalen inne på Asaka Shooting Range.
Jon-Hermann Hegg kjempet om medalje hele veien, men 0,7 poeng skilte til slutt nordmannen og serbiske Milenko Sebic på 3. plass.
Tokyo 2020
Full forvirring i finalen: – Han har skutt på feil skive!
02/08/2021 KLOKKEN 08:58
– Det er en fin prestasjon, synes jeg. Det blir litt trøkk, så jeg får et skudd som drar ut. Bronsen ryker vel der, sier Hegg til Discovery etter finalen.
Kinesiske Changhong Wang vant med ny verdensrekord på 466 poeng. Sergej Kamenskiy tok 2. plassen.
Dermed forlater de norske skytterne OL i Tokyo med tre 4. plasser og null medaljer.
– Det er litt surt akkurat nå, men jeg er egentlig veldig fornøyd med hele Tokyo-OL. På lang sikt tror jeg hele laget er fornøyd med innstansen, fortsetter nordmannen.

Dramatisk stående – skivebom og 6,6

Etter knestående stod Jon-Hermann Hegg med 153,1 poeng, bare 2,5 poeng bak lederen Changhong Zhang.
Vår mann klarte ikke å hente inn noe på liggende, men holdt seg på skuddhold. Hegg var 2,2 poeng bak medaljeplass før tre ståendeseriene.
Så skulle det virkelig starte å svinge.
Jon-Hermann Hegg leverte en god førsteserie på stående på 50 blank, men måtte kjempe mot nervene på den andre. De to første skuddene på serie nummer åtte, ble 9,6 og 8 blank. Likvel levde medaljehåpet etter en knallsterk avslutning med 10,6, 10,2 og 10,7. Før elimineringsrunden var han 0,3 poeng bak bronseplassen.
Verre gikk det for hviterussiske Yury Shcherbatsevich og ukrainske Serhiy Kulish. Begge lå foran Hegg før stående, men nordmannen snek seg forbi etter absurde scener på rangen i Tokyo.
Shcherbatsevich startet ståendeserien med 6,6, og havnet dermed godt bak i kampen om medalje.
Enda verre var det for Kulish. På den første ståendeserien klarte ukraineren å fyre av et skudd på feil skive. 0,0 poeng ble oppført, og Kulish havnet sist i finalen.
Det kan ha vært avgjørende for at bronsemedaljen ikke gikk til Norge.
Jeg får med meg at Kulish skyter på feil skive, og da rykker jeg opp til 3. plass. Det knyter seg i hele kroppen, og når det er en så liten blink er det lett at det går ut et skudd, forteller Jon-Hermann Hegg.
Se situasjonen her:

Full forvirring i finalen: – Han har skutt på feil skive!

Gode kvalifiseringsresultater

Under kvalifiseringen tidligere i dag leverte Jon-Hermann Hegg strålende og tok 3. plassen, men det var en annen nordmann som havnet i søkelyset.
Henrik Larsen lå an til verdensrekord etter fantastisk skyting på både liggende og knestående, men presset ble for stort på stående. Han mistet finaleplassen etter en sprekk på de to siste rundene.
Se det følelsesladde intervjuet med 23-åringen her:

Fra himmel til helvete for Larsen: - Det renner over

Tokyo 2020
Fra himmel til helvete for Larsen: - Det renner over
02/08/2021 KLOKKEN 06:24
Tokyo 2020
OL-sensasjon i Tokyo: Brast i gråt da hun sikret landets første medalje
29/07/2021 KLOKKEN 18:14