Populære sporter
All sport
Vis alt

Koronatrøbbel for smøresjefen: – En underlig situasjon

Håkon Brandsnes

Oppdatert 12/01/2022 klokken 11:10 GMT+1

Skiskytterlandslagets smøresjef Tobias Dahl Fenre er satt i isolasjon i Ruhpolding etter å ha avgitt en positiv koronatest.

Tobias Dahl Fenre

Foto: NTB

Det opplyser Norges Skiskytterforbund i en pressemelding onsdag.
– Det er mer enn 14 dager siden jeg testet positivt og jeg har tatt en rekke negative hurtigtester, så jeg ble litt overrasket. Forhåpentligvis er det hele et ekstraordinært tilfelle som blir klarert ganske snart. I stedet for å smøre ski, får jeg smøre meg med tålmodighet inntil saken er løst, sier Tobias Dahl Fenre i pressemeldingen.

Dro til Tyskland

Fenre testet positivt for korona 28. desember. I kjølvannet oppholdt han seg i isolasjon i 13 dager og avga til sammen tre negative hurtigtester.
Mandag satte han seg så på flyet til Tyskland for å lede smøreteamet under denne ukens verdenscuprenn i Ruhpolding.
«Vel framme testet han igjen negativt på hurtigtest to ganger, før han testet positivt med lav CT-verdi på IBUs PCR-test, og ble satt i isolasjon inntil videre», skriver forbundet.

– En underlig situasjon

Smøresjefen skal testes igjen på onsdag.
– Dette er en underlig situasjon. I henhold til myndighetenes og IBUs isolasjonsregler er Fenre å regne som frisk og smittefri, men likevel testet han positivt og hadde lav CT-verdi 14 dager etter påvist korona. Det er lite sannsynlig at han er smittebærende, basert på den internasjonale kunnskapen som foreligger, sier landslagslege Ola Berger.
– Vi er kjent med at det er mulig å teste positivt uten å være smittebærer lenge etter gjennomført sykdom, men her er det CT-nivået som er unormalt. Dette følger vi nå opp i samarbeid med IBU. Vi må bare ta dette til etterretning, ta med lærdommen videre og håpe vi får smøresjefen tilbake i jobb snarest mulig, fortsetter han.
(©NTB / Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame