Magnus Carlsen fikk en glimrende åpning da han enkelt beseiret kasakhstanske Azamat Utegalijev med hvite brikker i det første partiet.
Den norsk verdensmesteren brukte kun 26 trekk på å slå spilleren som er en av få i turneringen uten mestertitler. Carlsen vant dermed sin første åpningskamp siden 2014. Den gangen tok han en historisk VM-trippel med gull i langsjakk, hurtigsjakk og lynsjakk.
I det andre partiet fikk Carlsen det langt tøffere med svarte brikker. Mot Hrant Mulkumjan fra Armenia, som han tidligere hadde slått i tre av tre hurtigsjakk-VM, gjorde han et tabbetrekk som gjorde at partiet ble nesten umulig å vinne. Det endte med remis.
Sjakk
Carlsen slo Nakamura etter armageddon – tidstabbe skapte forvirring
18/04/2020 PÅ 19:31

Misfornøyd

– Det var ett trekk jeg er misfornøyd med. Jeg sto godt, men valgte det mest posisjonelle trekket og overså svaret hans. Derfor måtte jeg gi bort en bonde og da sto jeg dårligere. Det var samtidig vanskelig for han å vinne. Det ble en lett remis, sa Carlsen til NRK.
Med to av fem partier unnagjort har Carlsen dermed 1,5 poeng. For å ikke havne på etterskudd etter første dag bør 29-åringen ha samlet fire poeng. Det skal i alt spilles fem partier torsdag.

Christiansen slo tilbake

Aryan Tari åpnet også på sterkt vis med remis mot fjerderangerte Anton Korobov fra Ukraina, men russiske Vladislav Artemjev ble for sterk i det andre partiet.
Johan-Sebastian Christiansen tapte det første partiet. Han reiste seg imidlertid og slo sterkt tilbake med seier mot Savelij Golubov.
Under fjorårets VM i hurtigsjakk åpnet Carlsen med to tap og svakt spill. Hjemmehåpet Daniil Dubov gikk dermed til topps. Carlsen måtte ta til takke med gull i lynsjakk.
VM i lyn- og hurtigsjakk går av stabelen i Moskva i perioden mellom 26. og 30. desember. Hurtigsjakkpartiene spilles de tre første dagene, mens lynsjakkpartiene avgjøres de to siste dagene.
(©NTB)
Sjakk
Carlsen verdensmester i lynsjakk for tredje gang på rad: – Enorm lettelse
30/12/2019 PÅ 16:12
Sjakk
Magnus Carlsen er verdensmester i hurtigsjakk: – En lettelse
28/12/2019 PÅ 18:18