• Finalen mellom Mol/Sørum og ROC ser du på discovery+ fra klokken 04:30 natt til lørdag.
TOKYO / OSLO (Discovery):
– Vi har lyst til å skrive historie for Norge og for Europa i en OL-finale, sier landslagssjef Kåre Mol til Discovery før finalen.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 KLOKKEN 07:59
Store nasjoner som USA og Brasil har stort sett dominert sandvolleyballen i OL-sammenheng. Kun én gang tidligere har det blitt europeiske vinnere, og det var Tyskland i 2012.
– For meg er de gode gutter uansett om det blir gull eller sølv. Men jeg så guttene i går under intervjuene at de sultne på gullet og er motiverte for å gjøre sin beste kamp i morgen, sier Kåre Mol.

Verdig motstander

Tidlig lørdag morgen kan sønnen Anders Mol og Christian Sørum sikre Norge et historisk gull. Men medalje er allerede i boks. Den norske leiren var lettet etter å ha tatt seg enkelt av Latvia i semifinalen, men nå venter tøffere motstand i russiske Krasilnikov/Stoyanovskiy.
– De er kanskje verdens nest beste lag, etter Norge. De har noen gode resultater i år, men de har variert. Det har vi også. De er regjerende verdensmestre fra 2019 og de slo oss senest i Gstaad for to uker siden. Da servet de helt sjukt med tøffe hoppserver som satte oss under press. Det blir en jevn batalje mellom to gode lag. De er gode tekniske og de har en blokkspiller som er på nivå med Anders, som også er litt høyere enn Anders, sier Kåre Mol.
Sett denne?

Rørt trenerpappa: – Gleder meg til å være litt far igjen

Landslagssjefen kjenner det russiske laget godt. Det er bare tre uker siden de ble for sterke for Mol/Sørum i Gstaad. Men den norske duoen slo russerne i EM-finalen for et år siden.
– Det er en verdig motstander. Jeg håper det blir en jevn kamp. Det er morsommere når det er jevnt, selv om det setter nervene i høyspenn, sier Mol.
Nå er han i gang med forberedelsene til finalen, men de norske gutta får ikke bruke for mye tid på russerne før det faktisk gjelder.

Taktikk overvurdert

Og skal vi tro landlagssjefen er det ikke taktikk på detaljnivå som er det viktigste når ballen skal i spill 04.30 lørdag.
– Det er ikke taktikk som vinner kampene, det er personlige prestasjoner på høyt nivå. Så er taktikken litt med på å hjelpe oss på enkelte ting. Som hvilke feil de gjør eller hvilke favorittutveier de har. Men det aller viktigste er at vi får pushet de personlige prestasjonene opp på et høyest mulig nivå. Taktikk mener vi er litt overvurdert.
Sett denne?

Slakter dommerne: – Sjokkert over hvor lavt nivå det går an å ha

Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 KLOKKEN 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 KLOKKEN 09:53