Norge-ROC 2-0
– Det smaker så fantastisk godt og jeg er så utrolig stolt. Måten vi spiller på i dag…det er nok vår beste kamp denne sesongen. Nei dette er bare helt latterlig gøy, sier en overveldet og lykkelig Anders Mol til Discovery etter å ha fått det synlige beviset rundt halsen på medaljeseremonien.
Tokyo 2020
Drømmen som gikk i oppfyllelse: – Vil øke interessen i Norge
09/08/2021 KLOKKEN 07:59
– Vi fikk en litt treig start i gruppespillet, men kom oss gjennom det. Og at vi da kan levere årsbeste i en OL-finale, det er bra timing, fulgte en smilende Christian Sørum opp med.
Se gutta overrekke gullmedaljen til hverandre:

Ja, vi elsker disse gutta – her gir de hverandre gullet

Raja-hyllest

Trener og Anders' far, Kåre Mol, var i hundre etter å ha sett guttene feie over den russiske motstanderen.
– Det er sjukt. Eller sjukt var et dårlig ord, for de er så friske som det går an, lo Kåre Mol etter seieren.
Se seiersintervjuet med de norske gullvinnerene her:

Vil få sporten frem i Norge: – Den perfekte arenaen

Også kulturminister Abid Raja overværte den historiske seieren på Shiokaze Park i Tokyo, og var en av de første nede til å gratulere de ferske olympiske mesterene. Heller ikke ministeren sparte på lovordene om de to gullvinnerene etter kampen.
– Dette er et stort, stort norsk øyeblikk. Sandvolleyball er en stor idrett på verdensbasis, og Norge er en liten nasjon. Dette vi så her av Anders og Christian var en ren maktdemonstrasjon, og man kan ikke annet enn å la seg smitte av den entusiasmen de to gutta viser under og etter kampen, sa Raja til Discovery.
Se høydepunktene fra gullkampen her:

Slik var gullkampen – se høydepunktene

Utrolig opphenting

Før innbyrdes oppgjør sto de to duoene med tre seiere hver mot hverandre.
De regjerende verdensmesterne fra Russland åpnet lørdagens finale tøft og aggressivt, og Norge fikk med andre ord ingen drømmestart på kampen. Derimot hentet den norske duoen seg fantastisk inn igjen, og vant til slutt 21-17 i første sett.
– For en opphenting av de norske gutta etter den svake starten. Dette er sandvolleyball på høyt nivå. Verdensklasse det vi ser nå! Det er ingen som spiller på det nivået som Anders og Christian gjør, mente Discovery-kommentator Jan Kvalheim i det nordmennene fortsatte å øke forspranget i første sett.
Andre sett ble av det jevnere slaget, men de norske gutta var sterkest da det gjaldt som mest og sikret til slutt et historisk norsk OL-gull.
Se duoen slippe jubelen løs her:

Her kan de slippe jubelen løs: – Dette er så stort

Tokyo 2020
Blir konfrontert med ni år gammelt brev: – Det husker jeg godt
07/08/2021 KLOKKEN 10:45
Tokyo 2020
Den «ukjente» mannen bak OL-gullet: – Jeg har nesten ikke sovet
07/08/2021 KLOKKEN 09:53