Populære sporter
All sport
Vis alt

Skrev norsk idrettshistorie – jublet for OL-gull

Helene Fineide

Oppdatert 07/08/2021 klokken 07:03 GMT+2

Anders Mol og Christian Sørum sikret Norges første OL-gull i sandvolleyball, da de vant finalen mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij lørdag.

Anders Mol og Christian Sørum jubler etter OL-gullet.

Foto: NTB

Norge-ROC 2-0
– Det smaker så fantastisk godt og jeg er så utrolig stolt. Måten vi spiller på i dag…det er nok vår beste kamp denne sesongen. Nei dette er bare helt latterlig gøy, sier en overveldet og lykkelig Anders Mol til Discovery etter å ha fått det synlige beviset rundt halsen på medaljeseremonien.
– Vi fikk en litt treig start i gruppespillet, men kom oss gjennom det. Og at vi da kan levere årsbeste i en OL-finale, det er bra timing, fulgte en smilende Christian Sørum opp med.
Se gutta overrekke gullmedaljen til hverandre:
picture

Ja, vi elsker disse gutta – her gir de hverandre gullet

Raja-hyllest

Trener og Anders' far, Kåre Mol, var i hundre etter å ha sett guttene feie over den russiske motstanderen.
– Det er sjukt. Eller sjukt var et dårlig ord, for de er så friske som det går an, lo Kåre Mol etter seieren.
Se seiersintervjuet med de norske gullvinnerene her:
picture

Vil få sporten frem i Norge: – Den perfekte arenaen

Også kulturminister Abid Raja overværte den historiske seieren på Shiokaze Park i Tokyo, og var en av de første nede til å gratulere de ferske olympiske mesterene. Heller ikke ministeren sparte på lovordene om de to gullvinnerene etter kampen.
– Dette er et stort, stort norsk øyeblikk. Sandvolleyball er en stor idrett på verdensbasis, og Norge er en liten nasjon. Dette vi så her av Anders og Christian var en ren maktdemonstrasjon, og man kan ikke annet enn å la seg smitte av den entusiasmen de to gutta viser under og etter kampen, sa Raja til Discovery.
Se høydepunktene fra gullkampen her:
picture

Slik var gullkampen – se høydepunktene

Utrolig opphenting

Før innbyrdes oppgjør sto de to duoene med tre seiere hver mot hverandre.
De regjerende verdensmesterne fra Russland åpnet lørdagens finale tøft og aggressivt, og Norge fikk med andre ord ingen drømmestart på kampen. Derimot hentet den norske duoen seg fantastisk inn igjen, og vant til slutt 21-17 i første sett.
– For en opphenting av de norske gutta etter den svake starten. Dette er sandvolleyball på høyt nivå. Verdensklasse det vi ser nå! Det er ingen som spiller på det nivået som Anders og Christian gjør, mente Discovery-kommentator Jan Kvalheim i det nordmennene fortsatte å øke forspranget i første sett.
Andre sett ble av det jevnere slaget, men de norske gutta var sterkest da det gjaldt som mest og sikret til slutt et historisk norsk OL-gull.
Se duoen slippe jubelen løs her:
picture

Her kan de slippe jubelen løs: – Dette er så stort

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame