Populære sporter
All sport
Vis alt

Tvillingduell i verdens vakreste idrett

Eurosport
AvEurosport

Publisert 07/08/2021 klokken 02:41 GMT+2

Russland har dominert idretten – nå skal to tvillingsøstre prøve å berge nok en medalje for landet.

Arina Averina

Foto: Getty Images

Av: Espen Røtterud, Discoverys ekspert i rytmisk gymnastikk
Rytmisk gymnastikk har blitt beskrevet som verdens vakreste idrett. Siden OL i Sydney i 2000, har Russland dominert den individuelle konkurransen. Under OL i Tokyo blir det store spørsmålet om en av de to russiske tvillingsøstrene, Dina og Arina Averina (22), kan opprettholde tradisjonen.
Dina har vunnet gull de tre siste verdensmesterskapene i mangekamp. Søster Arina har to gull i mangekamp fra EM- senest i 2021. Da tok Dina bronse.
Tvillingene skal derimot ikke hvile på sine laurbær i kampen om gullmedaljen. Israels Linoy Ashram, europamesteren i mangekamp fra 2020, kan vise til sterk konkurranse. Kan Israel trumfe Russland for første gang i historien, og sette en strek ved de to siste tiårs russiske dominanse?
I tillegg til Ashram, er det flere sterke medaljekandidater: Alina Harnasko og Anastasia Salos fra Hviterussland, og Bulgarias Boryana Kaleyn.
Lekene startet med kvalifisering for de individuelle rytmiske gymnastene fredag. Herfra har de ti beste kvalifisert seg til finalen som avholdes lørdag kl. 08.30. Det blir virkelig spennende å se hvem som blir den neste olympiske mesteren.

Tropp

OL i Tokyo kan også by på tidenes mest spennende sammenlagtkonkurranse for troppene i rytmisk gymnastikk. Siden tropp ble introdusert under OL i Atlanta i 1996, har Russland også her vunnet samtlige gullmedaljer med unntak av nettopp OL i Atlanta, hvor Spania kapret den gjeveste medaljen.
Dagens konkurransereglement, spekket med skyhøy vanskegrad, vil ikke gjøre det enkelt for utøverne. Her må hvert eneste kast og kroppstekniske vanske utføres med den ypperste presisjon for å kapre gullet. Russerne vil få stor konkurranse fra flere land i gullkampen, inkludert Bulgaria, Italia, Israel og hjemmefavoritten Japan.
Troppskonkurransen skal fullføre kvalifisering lørdag 7. august. De 8 beste troppene fra kvalifiseringen tar seg videre til finalen søndag 8. august.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame