Ridning - Sprang

Norske ryttere til verdensfinalen – kan sikre OL-plass

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Gulliksen

Foto: Eurosport

AvSondre Skandsen
29/07/2019 på 18:53 | Oppdatert 29/07/2019 på 19:34
@smskandsen

Det norske laget vant Nations Cup i Hellas og har nå en gyllen mulighet til å kvalifisere seg til OL i Tokyo.

Foto: Jim Hollander/FEI

– Vi er utrolig fornøyde med å kunne dra til verdensfinalen i Barcelona og forhåpentligvis kvalifisere et lag til OL i Tokyo, sa Hege Tidemandsen til FEI.org etter suksessen i Syden.

Ridning - Sprang

Horse Excellence : GCT Rome

03/10/2017 PÅ 22:04

Sammen med tre medlemmer av den anerkjente Gulliksen-familien fra Lier (Victoria, Johan Sebastian og Geir) og lagleder Mikale Kolind, hentet de hjem seieren i Hellas foran Portugal og Polen på henholdsvis 2. og 3. plass.

De klarte også å hale i land seieren over to omganger med bemerkelsesverdige 0 feil.

Skulle det norske laget også stikke av med seieren i Barcelona, der finalene går av stabelen den 3. oktober, kan det bli OL-deltakelse for et norsk lag. Eurosports kommentator innenfor hestesport, Heidi Skar, prøver å sette ord på hvor stort det faktisk er.

– Det er noe av det største som har skjedd i norsk hestesport. Dette tilsvarer Champions League i fotball, sier hun for å putte det i kontekst.

Hege Tidemandsen slett også med å sette ord på hva hun og resten av det norske laget presterte i den greske hovedstaden.

– Dette er bare en utrolig opplevelse.

– Det er første gang jeg er i en Nations Cup Europafinale. Å komme hit og vinne er bare helt supert. Jeg er så stolt av det laget mitt og hestene har fått til i dag, sa hun til FEI.org.

Man har riktignok enda en mulighet til å komme seg til de olympiske leker; EM i Rotterdam i august er også OL-kvalifisering for nasjonslag.

Høydepunktene fra den norske seieren kan du se på Eurosport 1 førstkommende onsdag klokken 18:00. Da vil det være norsk sending med alt som skjedde i Hellas.

Se alt av hestesport på Eurosport Player - sikre deg tilgang her!

Ridning - Sprang

Horse Excellence : FEI nation cup - Barcelona

03/10/2017 PÅ 18:58
Relatert
Ridning - Sprang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen