Foto: Jim Hollander/FEI
– Vi er utrolig fornøyde med å kunne dra til verdensfinalen i Barcelona og forhåpentligvis kvalifisere et lag til OL i Tokyo, sa Hege Tidemandsen til FEI.org etter suksessen i Syden.
Sammen med tre medlemmer av den anerkjente Gulliksen-familien fra Lier (Victoria, Johan Sebastian og Geir) og lagleder Mikale Kolind, hentet de hjem seieren i Hellas foran Portugal og Polen på henholdsvis 2. og 3. plass.
Ridning - Sprang
Sterk EM-start for Emma Tallulah Behn og Norge
21/07/2021 KLOKKEN 12:05
De klarte også å hale i land seieren over to omganger med bemerkelsesverdige 0 feil.
Skulle det norske laget også stikke av med seieren i Barcelona, der finalene går av stabelen den 3. oktober, kan det bli OL-deltakelse for et norsk lag. Eurosports kommentator innenfor hestesport, Heidi Skar, prøver å sette ord på hvor stort det faktisk er.
– Det er noe av det største som har skjedd i norsk hestesport. Dette tilsvarer Champions League i fotball, sier hun for å putte det i kontekst.
Hege Tidemandsen slett også med å sette ord på hva hun og resten av det norske laget presterte i den greske hovedstaden.
– Dette er bare en utrolig opplevelse.
– Det er første gang jeg er i en Nations Cup Europafinale. Å komme hit og vinne er bare helt supert. Jeg er så stolt av det laget mitt og hestene har fått til i dag, sa hun til FEI.org.
Man har riktignok enda en mulighet til å komme seg til de olympiske leker; EM i Rotterdam i august er også OL-kvalifisering for nasjonslag.
Høydepunktene fra den norske seieren kan du se på Eurosport 1 førstkommende onsdag klokken 18:00. Da vil det være norsk sending med alt som skjedde i Hellas.
Se alt av hestesport på Eurosport Player - sikre deg tilgang her!
Tokyo 2020
Geir (61) snøt datteren for OL-plass: – Skyhøyt nivå
14/07/2021 KLOKKEN 07:33
Tokyo 2020
Norsk 61-åring OL-klar – blir tidenes eldste
05/07/2021 KLOKKEN 16:20