Scanpix

Mikkelsen klatret til fjerdeplass etter forrykende avslutning

Mikkelsen klatret til fjerdeplass etter forrykende avslutning
Av Eurosport

14/06/2019 21:00Oppdatert 14/06/2019 21:01

Andreas Mikkelsen ligger på fjerdeplass etter to dager i Rally Italia Sardinia. Nordmannen vant fredagens siste fartsprøve.

Spanske Dani Sordo leder rallyet etter totalt ni fartsprøver på Sardinia. Finske Teemu Suninen følger drøye 10 sekunder bak, mens Ott Tänak fra Estland er nummer tre, 11.2 sekunder bak lederen.

Mikkelsen avsluttet dagen forrykende og var raskest på den niende fartsprøven. Han var ett tiendedel foran finske Esapekka Lappi. Dermed passerte han britiske Elfyn Evans og klatret opp på fjerdeplass i sammendraget. Opp til Tänak er det ni sekunder for nordmannen.

– Vi bestemte oss for å gi det et forsøk. Avstanden opp til Elfyn var ikke så stor. Kjøringen har vært god, sa Mikkelsen til WRC.

Nordmennene Mads Østberg og Ole Christian Veiby ligger på henholdsvis 35.- og 39. plass. De kom skjevt ut med hver sin tunge fartsprøve og ligger langt bak i sammendraget.

Lørdag fortsetter Rally Italia med seks nye fartsprøver. VM-runden avsluttes søndag.

Før helgens konkurranse, som er den 8. av 14 VM-runden, lå Andreas Mikkelsen på niendeplass i sammendraget. Det leder franske Sébastien Ogier, like foran Tänak, med belgiske Thierry Neuville på tredjeplass.

Flere av de største stjernene har hatt problemer så langt denne helgen. Verst var det for verdenscupleder Ogier som måtte bryte fredag. Mannen som har vunnet VM seks ganger, traff en stein.

(©NTB)

0
0