NYDALEN (Eurosport):
Flere av de sentrale utøverne i Norges OL-tropp var i dag samlet til promoinnspilling for rettighetshaver Discovery i Nydalen i Oslo. Blant dem var Karsten Warholm og treningspartner Amalie Iuel.
Olympiske Leker
Flaggfotball og åtte andre idretter kan komme på OL-programmet
04/08/2022 PÅ 08:17
På tampen av et intervju med Eurosport tikker det inn en melding fra trener Leif Olav Alnes på Warholms telefon.
– Jeg har en gladmelding, folkens! bryter 26-åringen fra Ulsteinvik ut.
Det er suksesstreneren som bringer nyheten om at IOC har gått til innkjøp av én million kinesiske vaksiner som skal tilbys utøverne som deltar.
– Jeg syns det er veldig gode nyheter at de har planlagt å vaksinere og ikke minst at de har skaffet vaksine. Jeg tror at det er den beste måten å få gjennomført et OL, er Warholms første kommentar til Eurosport etter at nyheten blir gjort kjent.
Det er på tampen av en lang dag, og kollega Iuel er på vei ut døra.
– Jeg er kjempeglad for vaksine, det blir bra! Jeg stoler på Karsten, jeg mener det samme som han, ler en smilende hekkeløper på vei ut fra studioet i Nydalen.
Warholm følger opp:
– Jeg vet ikke helt hvordan det fungerer da, men hvis det er vaksine som er satt av til kommersielt bruk, så kan det like gjerne bli kjøpt opp av idrettsbevegelsen som noen andre.
Saken fortsetter under videoen.

Solberg om Senkveld-besøk og stadig mer oppmerksomhet

At IOC-sjef Bach har uttalt at idrettsbevegelsen kjøper disse vaksinene uten å snike i vaksinekøen, syns Warholm er positivt.
– Jeg mener det er viktig at det prioriteres riktig, og jeg kjenner ikke til alle detaljene på fordelinga her, men jeg liker å tro at hvis dette er kommersielt, er det ute på det åpne markedet og da går det an for idretten å kjøpe dem. Og da er det veldig positivt for å få gjennomført sommer-OL, og kanskje til og med vinter-OL neste år. Vi får se, men jeg syns i alle fall at det er veldig proaktivt å gjøre det sånn.
– Kunne du tenkt deg å reise uten vaksine, slik Tore Øvrebø har uttalt at Olympiatoppen er klare for å gjøre?
– Om spørsmålet er om jeg kunne reist til OL uten vaksine, er svaret på det absolutt ja, og jeg stiller meg 100 prosent bak Olympiatoppen sin planer i forhold til det. Jeg tror det også hadde fungert, OL er på en måte så høyt prioritert for oss utøvere at vi vil strekke oss langt for å få det til, avslutter Warholm.
Olympic Games 2024
Enormt sikkerhetstiltak under OL kan sørge for Tour de France-flytting
26/07/2022 PÅ 16:22
Olympic Games 2024
Kan bli helnorsk tennisduo i Paris: – Blir vanskelig å slå
26/07/2022 PÅ 06:08