I Japan er et flertall av befolkningen negativ til at sommerlekene skal gjennomføres neste sommer. Frykten for koronasmitte er utbredt, men Koike føler seg trygg på at man kan snu bekymringen i folket.

– Den japanske offentligheten og innbyggerne i Tokyo forholder seg til de nåværende forholdene. Og vi forbereder oss på framtiden, sier Koike til nyhetsbyrået AFP.

Olympiske Leker
Warholm dropper innendørs-EM – redd for at smitte kan ende karrieren
23/02/2021 PÅ 13:19

2020-OL er det første noensinne som er blitt utsatt i fredstid. Arrangørene er sikre på at mesterskapet kan arrangeres neste sommer, og samtidig er det helt utelukket å skyve ytterligere på lekene.

Avgjørende

– Det finnes ingen omstendigheter som gjør at jeg ser for meg at lekene kan bli avlyst, sier Tokyo-guvernøren og fortsetter:

– Verdens innbyggere ser på Tokyo-lekene som et symbol på at menneskeheten har overvunnet koronaviruset, og som vil føre til at vinterlekene i Beijing og deretter sommer-OL i Paris kan arrangeres deretter.

– Hvis ikke Tokyo legger ned full innsats mot koronaviruset, hva vil så skje med Paris om fire år? Jeg tror vi er nødt til å sørge for at Tokyo blir en suksess først, ellers vil det få alvorlige innvirkninger på Paris-lekene.

Skepsis

I en fersk meningsmåling svarer bare 27 prosent av japanerne at de støtter at sommer-OL gjennomføres i juli og august. 32 prosent mener lekene bør avlyses, mens 31 prosent svarer at de ønsker en utsettelse.

Koike sier at hun tror oppfatningen i befolkningen vil endre seg og peker på de omfattende virustiltakene som er utarbeidet av regjeringen, byen og OL-arrangørene.

– Jeg er overbevist om at folk kommer til å se håpet igjen når vi har innført alle de planlagte koronavirustiltakene.

Mandag ble det klart at OL-fakkelstafetten starter 25. mars. OL-ilden skal fraktes gjennom Japan i 121 dager før den ankommer arenaen i Tokyo 23. juli.

(©NTB)

Olympiske Leker
Bekreftet: Japansk minister tok jobben som OL-sjef
18/02/2021 PÅ 09:42
Olympiske Leker
OL-sjef trekker seg etter nedsettende kommentar om kvinner
11/02/2021 PÅ 07:28