PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Tirsdag ble det kjent at blant annet langrennsløper Sergej Ustjugov, skiskytteren Anton Sjipulin og skøyteløperen Viktor An og 29 andre russere ber idrettens voldgiftsdomstol, CAS, om å overprøve IOC. De ønsker å bli invitert til OL, slik en rekke andre russiske utøvere har blitt under navnet Olympisk utøver fra Russland, OAR.
Men det kan de bare glemme, ifølge juristen og det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen.
PyeongChang
USA: Russiske spioner saboterte OL
26/02/2018 PÅ 12:16
– Utgangspunktet her er jo at Den russiske olympiske komiteen er suspendert. Det betyr egentlig at det ikke er noen russere som skulle til OL. Men så har man åpnet for å invitere noen, sier Kloster Aasen til Eurosport.no, og slår fast:
– Så det er ingenting å anke.

– En endelig avgjørelse

Kloster Aasen forteller Eurosport.no at avgjørelsen om utestengelse av de russiske utøverne står fast.
– Det er en endelig avgjørelse som invitasjonspanelet har tatt, basert på de kriteriene som de har brukt overfor alle de andre som er blitt invitert, sier Kloster Aasen.
Artikkelen fortsetter under bildet

Kristin

Foto: Eurosport

Vil lese begrunnelsene

I helgen opphevet CAS livstidsutestengelsen for 28 nåværende og tidligere russiske utøvere. Juristen Kloster Aasen ser frem til å lese begrunnelsen fra CAS i de enkelte sakene.
– Avgjørelsen er kommet, men begrunnelsen er ikke ferdig skrevet. Når de kommer, blir de offentlige for alle. Da får man se hvilke bevisvurderinger CAS har lagt til grunn, og hva som har vært grunnlaget for at noen av disse dommene fra IOC holdt, og noen ikke.
– Har CAS senket kravene til bevis etter at de frikjente en rekke russere?
– Hver enkelt sak vurderes jo individuelt, men det skal rett og slett bli interessant å lese hvordan de vurderer dette.
– Hva tror du?
– Dette er jo en skikkelig voldgiftsdomstol, med skikkelige dommere. Jeg har full tillit til at de gjør de vurderingene de gjør på ordentlig grunnlag. Men samlet sett, fordi det er så mange saker, så blir det interessant å se om det er noen føringer her av noe slag som er annerledes enn det man trodde, sier hun og avslutter:
– Det er ikke noen tvil om at IOC er skuffet over at 28 utøverne ble frikjent.