Mandag ble det bekreftet at Petter Northug vrakes av landslagsledelsen til verdenscupåpningen på Ruka.
Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg og Finn Hågen Krogh var alle forhåndsuttatt, og får selskap av Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Vrakingen har skapte reaksjoner og nå sender Northug selv et lite stikk til landslagssjef Vidar Løfshus og landslagstrener Tor Arne Hetland på Instagram. Der har skikongen delt et bilde av de to og en fiktiv samtale.
På det manipulerte bilde «spør» Løfshus Hetland om de ikke skal ta med Northug til Ruka. Da svarer Hetland:
«Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen! Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.»
Saken fortsetter under bildet:

SE BILDET: Slik svarer Northug på vrakingen til verdenscupåpningen.

Foto: Eurosport

Da det ble kjent at Northug ikke får gå i Ruka avdramatiserte Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad vrakingen. Han tror ikke resultatene i Ruka blir avgjørende.
– Det betyr ingenting for meg om Petter er med til Ruka eller ikke. Det er viktig at de velger det som er best for Petter på lang sikt, ikke minst helse- og treningsmessig, og at de tar med de løperne til Ruka som de tror vil prestere best for Norge, sa Skinstad.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41