I en e-post skriver renndirektør, Pierre Mignerey, at FIS er i tett dialog med skiforbundet i Sveits og at det jobbes med en løsning.
«Vi er i en tett dialog med det sveitsiske skiforbundet og vi burde ha mer nyheter i slutten av uken. For øyeblikket har vi tro på at vi vil finne en løsning rundt det», skriver Mignerey i e-posten.
– Er det en mulighet for at rennene i Davos blir avlyst?
Langrenn
FIS bekrefter: «Ulovlig» smurning tillatt i Kina
12/01/2022 PÅ 12:14
«Ja, hvis det viser seg at restriksjonene er for vanskelige å kunne håndtere», skriver han.
Mignerey utelukker at rennene blir flyttet til et senere tidspunkt dersom de skulle bli avlyst.
Foreløpig har ingen land trekt seg fra konkurransene ifølge Mignerey. Han skriver faktisk at flere land har meldt interesse for å stille i Davos etter at Universiaden ble avlyst.
Universiaden er en idrettskonkurranse hvor studenter og unge idrettsutøvere konkurrerer mot hverandre i diverse idretter, akkurat som i et OL.
Vinteruniversiaden skulle bli arrangert i Luzern 11. til 21 desember, men har nå blitt avlyst som en følge av den økende smitten i Sveits samt de nye innreise og karantene reglene i landet.

Engelberg også i fare

Også hopperne sin verdenscuprenn i sveitsiske Engelberg 17-19 desember kan være i fare. Landslagssjef for de norske hopperne, Alexander Stöckl, sier til Discovery han håper arrangøren og FIS kan få til en unntaksregel for internasjonale utøvere som reiser for å konkurrere i landet.
– Vi må bare forholde oss til det myndighetene sier. Så hvis det er vanskelig eller umulig for oss å dra dit så må vi bare akseptere det. Men det vil da treffe flere land så jeg går ut ifra at både arrangøren og FIS ønsker å gjennomføre rennene, forteller Stöckl til Discovery.
Stöckl sier også at de lever i en lukket boble når de er på konkurranser i verdenscup og at de derfor blir ansett som i en karantene-tilstand. Han tror derfor at det kan løses på en slik måte at rennene fortsatt kan gjennomføres.
– Det har fungert flere ganger. Jeg går derfor ut ifra at dette kan løses hvis myndighetene er villig til å gi de unntakene for utøverne, sier han.
President i det sveitsiske olympiske forbundet, Jürg Stahl, sier i en pressemelding at internasjonale konkurranser vil stå i fare dersom de nye innreise- og karantenereglene opprettholdes.
«Hvis reiserestriksjoner og karanteneregler blir opprettholdt vil organiseringen av internasjonale idrettskonkurranser i Sveits stå i fare, og om ikke umulig å gjennomføre. Det vil igjen putte idrettsutøvere, arrangører, og organisasjoner i en vanskelig situasjon».
Beijing 2022
Denne duoen er blant de nye OL-uttatte utøverne
10/01/2022 PÅ 16:12
Beijing 2022
Nok et verdenscuprenn avlyst – ingen flere konkurranser før OL
10/01/2022 PÅ 14:22