Simen Hegstad Krüger vant etter monsterløp i Davos

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 12/12/2021 klokken 13:22 GMT+1

Simen Hegstad Krüger vant sin andre 15 kilometer i fri teknikk i verdenscupen for sesongen. Han lekte rett og slett med konkurrentene i Davos.

Simen Hegstad Krüger.

Krüger vant den siste 15 kilometeren som gikk på hjemmebane i Lillehammer for en uke siden, og fikk god fart på skiene også i Davos. Han satte tidlig opp en god fart og fortsatte å øke til konkurrentene i løypa.
Flere norske leverte også godt, der både Hans Christer Holund, Harald Østberg Amundsen og Martin Løwstrøm Nyenget fulgte like bak Krüger i store deler av løpet.
Johannes Høsflot Klæbo, som vant lørdagens sprint, hadde en enorm fart i sporet søndag og ledet i mål på tiden 32.43,3. Det holdt imidlertid ikke til seier da en heltent Krüger kom bakfra.
Krüger passerte målstreken hele 22,9 sekunder foran Høsflot Klæbo.
– En ekstremt god dag. Sjeldent man har en så god dag i sporet, så i dag var det bare å nyte det. Det var deilig, sa Krüger til TV 2 etter målgang.
Russiske Sergej Ustjugov kjørte inn til en tredjeplass, men det var ingen tvil om at dette var en norsk dag i Davos. Fem norske løpere havnet innenfor topp seks, der Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund og Sjur Røthe tok plassene bak den russiske bjørnen.