Populære sporter
All sport
Vis alt

Kalvås første pallplass i verdenscupen: – Det var bare å krige

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 10/12/2022 klokken 11:17 GMT+1

Anne Kjersti Kalvå tok seg endelig opp på pallen i verdenscupen med sin 2.-plass. Finske Kerttu Niskanen vant kvinnenes 10 kilometer i klassisk.

Anne Kjersti Kalvå

Foto: NTB

Den norske løperen var til slutt 12,7 sekunder bak. Kalvå kjempet underveis med Frida Karlsson, men den svenske løperen fikk det tungt mot slutten og endte på 3.-plass.
Anne Kjersti Kalvå har to fjerdeplasser og hun har kun vært til sammen 0,7 sekunder unna pallen de to rennene. Denne gangen skulle hun endelig lykkes.
– Skikkelig deilig å endelig ta seg opp på pallen. Det var skikkelig kult å gå, men vanskelig å vite hvordan det var uti der. Det var bare å krige. Jeg var sliten forrige uke, men jeg har brukt tiden på å hvile. Det gjaldt å gå jevnt og holde trykket underveis, sa Kalvå til NRK.
Det var skikkelig vinterføre på kvinnenes klassiske renn, kaldt og trådt. Temperaturen var ved start mellom 17 og 19 minusgrader. Det var en litt annen løype enn under åpningen for to uker siden.
Karlsson knallåpnet og var 7,7 sekunder foran Kalvå og 7,9 foran Niskanen. Ved halvgått distanse hadde den finske løperen fått opp dampen og tatt seg forbi Kalvå som var 1,1 bak. Til neste passering hadde var avstanden 6,4 sekunder foran.
Tiril Udnes Weng i den gule ledertrøyen gikk seg inn til sjuendeplassen, slått med 38,2 sekunder.
Lotta Udnes Weng ble nummer 14, mens Heidi Weng endte på 15.-plassen. Silje Theodorsen fulgte på plassen bak.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame