Populære sporter
All sport
Vis alt

Gikk ned for telling i finalen – våknet opp til OL-gull

Helene Fineide

Oppdatert 08/08/2021 klokken 02:54 GMT+2

Det ble dramatisk i lørdagens karatefinale mellom Sajad Ganjzadeh fra Iran og Tareg Hamedi fra Saudi Arabia.

Sajad Ganjzadeh og Tareg Hamedi

Foto: Getty Images

For det ble en avslutning litt utenom det normale, da karategullet i +75 kilos-klassen for herrer skulle avgjøres lørdag.
Tareg Hamedi fra Saudi Arabi lå godt an og ledet tidlig 4-1 over den iranske motstanderen og tidligere verdensmesteren, Sajad Ganjzadeh. Det snudde derimot fort, da Hamedi var uheldig å brukte for mye kraft i et høyt spark og sendte Ganjzadeh bevistløs i bakken.
Fikk du med deg denne?
picture

Her møtes far og sønn for første gang etter OL-gullet

Etter en dommervurdering av hendelsen ble Hamedi diskvalifisert, til stor fortvilelse fra finalisten selv. Gullet ble dermed tildelt Ganjzadeh, som etterhvert våknet opp til beskjeden om at han var blitt olympisk mester.
– Det siste jeg husker er at jeg lå noen poeng bak, og så gikk jeg i bakken. Etterpå det husker jeg ikke så mye. Jeg våknet opp på et pleierom og ble da fortalt av treneren min at jeg hadde vunnet, fortalte den ferske olympiske mesteren etter gullet.
– Jeg er veldig glad for å ha vunnet gull, men en hver utøver ønsker å slåss for poengene, så det er litt trist at det endte akkurat slik som dette, fortsatte Ganjzadeh.
Hamedi på sin side var naturlig nok skuffet, og måtte ta til takke med sølvet etter diskvalifiseringen.
– Om du spørr meg om jeg er enig i avgjørelsen, så nei. Det er jeg ikke, fordi jeg taper gullet. Men jeg er fornøyd med innsatsen min og jeg respekter avgjørelsen til dommerene, sa Hamedi, som etter alt og tro kun hadde mottatt en advarsel hadde det ikke vært for at Ganjzadeh besvimte.
Sett denne?
picture

Hør svenskene ta av når de kommenterer gulløpet: – Det norske fenomenet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame