HOLMENKOLLEN (Eurosport.no):
Hopplandslagets klare målsetning for OL i februar er to gull: Ett i lagkonkurransen for herrer og ett for kvinnene individuelt. Det betyr at alt presset på kvinnesiden ligger på Norges soleklare ener Maren Lundby.
Det ble klart på tirsdagens hoppseanse for presse og sponsorer i Holmenkollen.
Hopp
Lundby med suveren seier i Holmenkollen: – Ekstra stas
11/03/2018 PÅ 11:21
– Vi skal være verdens viktigste hoppnasjonen og for å få til det må vi vinne flere hopprenn. Både jentene og gutta. Også skal vi ta to gull i Sør-Korea, proklamerte sportssjef Clas Brede Bråten.
Hvor kommer du inn i den kabalen, Maren Lundby?
– Det blir vel helst på jentesida det da, ler Lundby til Eurosport.no.
– Jeg vet jeg har potensial til å vinne hopprenn og jeg er fullt klar over at jeg er den som først og fremst skal dra lasset blant jentene.

– Det skal være litt hårete

Etter å ha prestert i verdenstoppen gjennom flere sesonger, kom endelig den etterlengtede verdenscupseieren i russiske Nizjnij Tagil før jul i fjor. Deretter fulgte tre nye v-cuptriumfer og en rekke pallplasser for Kolbukameratene-hopperen.
– Fem pallplasser på én sesong, det klarte jeg i fjor. Vinne et verdenscuprenn, det gikk også. Å bli beste nasjon i nasjonscupen klarer vi neppe, men det siste målet er å ta et mesterskapsgull – og det blir det åpenbare målet for sesongen, oppsummerer hun.
– Det er en klar målsetting som jeg har vært med å stake ut selv. Og så nære jeg var til å ta mesterskapsgull i fjor så er det innenfor rekkevidde. Det skal være litt hårete, konkluderer Lundby.
I VM i Lahti var 24-åringen uhyre nær å stå igjen med gullet om halsen, men ledelsen etter 1. omgang ble til en bitter fjerdeplass etter et mislykket annenhopp, og Lundby måtte tørke tårene. De skal gjøres om til smil om knappe hundre dager.
– I det daglige tenker jeg ikke så mye på at det er et press på meg om å vinne, men det er fint å ha innstillingen om at gullet er målet – også blir jeg nok veldig fornøyd med OL-medalje uansett valør, smiler Lundby.

– Ingen kommentar

Som oppladning til OL-sesongen fant Lundby endelig tid til å besøke Liverpool for å se favorittlaget møte Maribor i Champions League for to uker siden. Det endte med en flott opplevelse og en sikker 3-0-seier for de rødkledde.
– Du har levd et helt liv som Liverpool-supporter uten seriegull, hvem vinner først?
– Haha, til det velger jeg å si ingen kommentar, ler Lundby – som definitivt ikke har besøkt verken pallen eller Anfield for siste gang.
Hopp
Maren Lundby skrev ny hopphistorie
04/03/2018 PÅ 11:18