Forfang var klart best i 1. omgang med 147,5 meter og sikret seieren med pene 144,5 meter i finaleomgangen.
– Det var veldig moro. Det var ganske høyt nivå på begge hoppene. Jeg var ganske nervøs før det siste hoppet. Dette betyr mye før PyeongChang, sa Forfang til FIS i seiersintervjuet.
Tromsø-hopperen vant med to poeng foran hoppukevinner Kamil Stoch. Nordmennene Robert Johansson og Daniel André Tande ble nummer fire og fem.
PyeongChang
To norske medaljer i hoppbakken: – En fantastisk dag for laget
10/02/2018 PÅ 15:20

– Har knekt koden

Eurosport-ekspert Kjetil Strandbråten gledet seg over seieren til Forfang. Han mener de norske seerne har mye å glede seg til i OL.
– Jeg har ventet på at Forfang skulle ta det siste steget, men det har vært mye nesten. Nå virker det som at han endelig har knekt koden, og da handler det om å ta med seg det inn til OL, sier Strandbråten.
Seieren var ikke nok til at Forfang sikret seg nesten 250.000 kroner i pengepremier. Stoch stakk nemlig av med seieren i Willingen Five-turneringen.
Forfang kunne uansett smile bredt på sletta. Han tok karrierens andre verdenscupseier. Den forrige kom i Titisee-Neustad i mars 2016.
Strandbråten mener selvtilliten Forfang drar med seg herfra kan bli helt avgjørende i OL.
– Selvtilliten han får gjennom denne seieren har nesten alt å si. Nå ser han at han kan vinne om han er på sitt beste. Selv om forventningspresset nå øker på han, så vil det alltid være en fordel å være god, mener eksperten.

Kan ikke huske lignende

Etter Daniel André Tandes seier lørdag, Forfangs seier søndag, krydret med tre nordmenn blant topp fem, mener Strandbråten at det norske hopplandslaget er i en spesiell posisjon.
– Dette er helt unikt. Jeg kan ikke huske at man har sendt er så sterkt lag til OL noen gang tidligere, med fare for å bli historieløs, sier han, og legger til:
– Norge sender ikke bare ned fem mann som kan kjempe om medalje. De sender også ned flere gullkandidater. Det må være en enorm selvtillit i det norske laget nå, sier Eurosport-eksperten.
Robert Johansson hoppet seg opp fra 13.- til fjerdeplass. Søre Ål-hopperen landet på 140,5 meter i finaleomgangen. Daniel-André Tande vant lørdag, men skuffet i 1. omgang søndag.
Da klarte Kongsberg-gutten bare 136,5 meter i snøværet. Med 138,5 meter i finaleomgangen hoppet Tande seg opp til femteplass.
Stoch vant Willingen Five 7,8 poeng foran Forfang, mens Tande ble treer i sammendraget. Johansson knep femteplass.
Anders Fannemel ble nummer 16, mens Halvor Egner Granerud endte på 19.-plass. Andreas Stjernen er ikke i OL-form, men klatret fra 30.- til 26.-plass med 127,5 meter i finaleomgangen.
Tom Hilde kom ikke til finaleomgangen.
(©NTB) / Eurosport