Populære sporter
All sport
Vis alt

22-åringen imponerer eksperten: – Skrekkblandet fryd

Helene Fineide

Oppdatert 04/02/2022 klokken 20:28 GMT+1

Silje Opseth er Norge sterkeste kort på kvinnesiden når hopperne skal i aksjon i bakkene i Beijing. Discoverys hoppekspert Kjetil Strandbråten lar seg imponere av stegene 22-åringen fra Buskerud har tatt denne sesongen.

Silje Opseth

Foto: NTB

I fravær av Maren Lundby, har det lenge ligget i kortene at det var nettopp Silje Opseth som skulle forsvare Norges trone i hoppbakkene denne sesongen.
Det ansvaret har 22-åringen tatt på strak arm, og nå håper Opseth å kunne forsvare lagvenninnens OL-gull fra 2018, i lekene som går av stabelen i starten av februar.
– Å ta gull i OL er jo målet mitt for sesongen, og jeg føler at jeg har lagt ned mye av det arbeidet som kreves. Så jeg håper at jeg kan steppe opp nå som Maren ikke er med, og ta den plassen, sier Opseth til Discovery.
Men med ansvar følger også press. Et press Opseth selv prøver å ikke la komme for hardt innpå henne.
– Det er jo med en skrekkblanda fryd at jeg har satt meg det målet. Det er jo noe som skremmer meg, men samtidig så føler jeg at det er såpass realistisk at det tenner noe i meg. Det største presset er nok fra min egen side. Det er jo det at jeg har lyst til å få det til, som gjør at jeg kjenner litt ekstra på det. Forhåpentligvis er det bare en bra ting som jeg kan dra nytte av, forklarer 22-åringen, som ligger på en 7. plass i verdenscupen så langt i år.

Tror på gull

For Opseths del startet sesongen godt og den norske hopperen sto med pallplasseringer to helger på rad like før jul. Deretter har resultatene vært litt på det ujevne, men det hindrer likevel ikke hoppekspert, Kjetil Strandbråten, fra å ha troen på gull i Beijing.
– På en god dag så kan Silje vinne gull. Hun var på pallen flere ganger i starten av desember, men derimot ikke helt fått det til å klaffe etter jul, sier Strandbråten før han fortsetter:
– Men klarer Silje å vise formen hun hadde tidligere i sesongen, så er hun på et nivå hvor det absolutt er mulig å vinne i Beijing.

Eksperten lar seg imponere

I tillegg skryter eksperten av stegene Opseth har tatt i fravær av lagvenninne, Maren Lundby, denne sesongen.
– Silje har imponert meg denne sesongen. Det er jo ikke å stikke under en stol at det har vært litt avstand fra Maren og bakover tidligere på resultatlista, og når hun plutselig ikke er med, så tenker man litt: «hva nå?».
– Men så ser man det igjen, som man har sett i andre idretter tidligere også. Da er det en annen som tar ansvar og tar steget opp. Det har Silje gjort enda bedre enn jeg hadde forventet, sier eksperten om gullhåpet.
Allerede lørdag 5. februar hopper de norske kvinnene normalbakke. Første omgang starter 11:45 norsk tid og du ser hele rennet på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame