Norge styrte alt i VM-premieren

Oppdatert 13/01/2023 klokken 22:30 GMT+1

Sander Sagosen og Norge ga gass fra start og vant VM-åpningen i håndball. Det stoppet på 39-27-seier over Nord-Makedonia.

Norges Sander Sagosen i VM-kampen i håndball for menn mellom Norge og Nord-Makedonia

Det var et ventet utfall. Norge spiller mot Argentina søndag og Nederland tirsdag.
Norge har en toppet tropp i VM denne gangen, og mange spillere fikk vist seg fram i premieren. Én av dem var 203 centimeter høye Magnus Abelvik Rød. Han startet på benken, men kom inn og herjet med det makedonske forsvaret.
Norge rykket fra 9-9 til 18-11-ledelse ved pause. Det norske laget vant de ti siste minuttene av omgangen 8-2.
– Jeg synes det var ganske solid. Det var litt vanskelig i starten, men så fikk vi god kontroll. Hovedmålet var å hindre dem i å kontre, for det har de gjort masse. Nå hadde de tre kontringer eller noe, og det er jeg veldig fornøyd med, sa landslagssjef Jonas Wille til TV3.
Keeper Torbjørn Bergerud fikk en VM-start som er god å bygge videre på for ham etter flere fine redninger.

Første

Norge hadde full kontroll også etter pause. Det sto 26-16 midtveis i andreomgangen.
Jonas Wille debuterte som landslagssjef i mesterskap med kampen mot Nord-Makedonia. Han etterfulgte Christian Berge i jobben i sommer. Sistnevnte hadde også sitt første sluttspill (EM) i Polen. Det endte med norsk fjerdeplass i 2016.
Wille kunne ikke ha bestilt en særlig bedre start på verdensmesterskapet: Klar seier, høy uttellingsprosent, mange gode enkeltmannsprestasjoner, Sander Sagosen i fin form og mye bra spill i begge retninger.
Men Nord-Makedonia ble nummer 22 i EM i fjor, og resultatet bør sees i lys av det.

Nest best?

Nederland åpnet VM med å slå Argentina 29-19. Nederlenderne blir trolig den farligste motstanderen for Norge i gruppespillet.
Vinner det norske laget alle sine puljekamper i Krakow, starter Norge hovedrunden i Katowice med fire poeng. Det vil være et ideelt utgangspunkt for å sikre plass i kvartfinalen.