Oppdatert 18/01/2021 klokken 22:12 GMT+1

I første kamp ble Sander Sagosen altfor alene mot Frankrike. Sist viste Harald Reinkind prov på at han kan bidra. I kveld var det Kent Robin Tønnesens tur.

Kent Robin Tønnesen

Norge - Østerrike 38-29
Tønnesen meldte seg på i VM-racet med målshow mot Østerrike. Norge vant 38-29 og har et brukbart utgangspunkt før hovedrunden.
Den starter onsdag for norsk del mot Portugal i et nøkkeloppgjør.
– Det var en kamp med forrykende tempo. Jeg synes det begynner å ta form det vi driver med, sa landslagssjef Christian Berge til TV3.
– Jeg vil tro vi møter Portugal først. Det blir en veldig tøff motstander i første kamp. Island er et fighterlag. Det blir tøft dette, la han til.
Tønnesen har fått svært lite spilletid i Champions League for ungarske Veszprém i høst, men vært noe på banen i nasjonale seriekamper.
Kontrakten hans med Veszprém går ut til sommeren. Nettsteder i Ungarn meldte nylig at Tønnesen skal til Pick-Szeged fra sommeren av.
Han scoret på sine fem første skudd mot østerrikerne. Det gjør at han og høyreback-kollega Harald Reinkind i hvert fall har skutt seg varme med en god kamp hver hittil i VM.
Tønnesen ble kårets til banens bestemann av en jury i 6.-oktoberbyen etter sju mål på åtte forsøk.

Tok seg opp

Norge måtte jobbe en stund for å hekte av Østerrike. 17 baklengs den første halvtimen var langt fra godkjent. Forsvarsspillet ble bedre etter pause.
Sander Sagosen startet på benken, men kom inn midtveis i 1.-omgangen. Han fortsatte målproduksjon av den høyere klassen. Den kan gjøre ham til VMs toppscorer.
Alexander Blonz gikk nesten rett fra å være på vei ut av VM med skade, til å score en god håndfull mål. Han fikk en vridning i kneet på oppvarmingen til Sveits-kampen.
Keeper Kristian Sæverås erstattet Torbjørn Bergerud langt ut i første omgang, og han klarte seg veldig bra blant annet med flere strafferedninger.

Veien videre

Dette er stillingen i hovedrunden før første kamp:
1) Frankrike og Portugal 6 poeng, 3) Island og Norge 2, 5) Algerie og Sveits 0.
Norge spiller også mot Algerie (fredag) og Island (søndag). De to beste fra gruppen får plass i kvartfinale.
Oppgjøret mot Portugal blir svært viktig. Seier der vil gjenåpne det store håpet om å komme med i cupspillet.
Skulle Norge ikke lykkes med det, vil mesterskapet være en fiasko etter finaleplass i VM både i 2017 og 2019.