Scanpix

Sagosen om PSG-besøk: – Gleder meg til å ta fatt på det eventyret

Sagosen om PSG-besøk: – Gleder meg til eventyret

04/05/2017 11:58Oppdatert 04/05/2017 12:01

Norges stjerneskudd Sander Sagosen har allerede begynt å tenke på hva som venter ham i Paris.

OSLO SPEKTRUM (Eurosport.no), Norge - Frankrike 35-30:

– Det handler om å være profesjonell, sier Sander Sagosen (21).

De kortsiktige tankene til Norges nye publikumsyndling ligger fortsatt i danske Aalborg der han er fullt opptatt med sluttspillet. Men Sagosen har allerede begynt å tenke på hva som venter ham neste sesong.

Da forlater han den danske klubben og reiser til Frankrike.

Video - – Nå skal støtteapparatet få lov til å pleie oss litt

00:46

– Gleder meg til å ta fatt på eventyret

Storklubben Paris Saint Germain skal videreutvikle stortalentet til å bli verdens beste håndballspiller. Allerede nå tenker han på hva som venter ham i PSG.

– Jeg har vært nede der å snakket noen ganger med dem. Det er ålreite folk og jeg gleder meg til å ta fatt på det eventyret, sier Sander Sagosen til Eurosport.

– Hva er det dere har snakket om?

– Jeg har vært der nede på besøk og det handler om å bli litt kjent med hverandre. Det er hverdagen som skal gå rundt. Vi skal bruke mye tid sammen, forteller Sagosen.

Uansett, stjernestatusen er der allerede etter et godt VM i vinter. Å blir anerkjent på den måten synes han er hyggelig, men fokuset endrer seg likevel ikke.

– For meg handler det hele tiden om å gå på banen for å prestere og skape nye resultater og opplevelser for meg selv og for lagene jeg spiller på, forteller stjerneskuddet.

– Som idrettsutøver må man av og til løfte blikket

Planen er satt med hans nærmeste rådgiver og det er pappa Sagosen. Etter VM gikk 21-åringen ned noen kilo. De tre siste månedene har han lagt på seg noen kilo igjen med muskler og fett. Onsdag viste han seg frem foran flere av sine nye lagkamerater. Han herjet med franskmennene og scoret hele 13 mål. Det har han aldri gjort på landslaget før ifølge ham selv.

For å videreutvikle seg i PSG vil 21-åringen fortsette med det han gjør i dag.

– Jeg synes det har gått fint så langt. Jeg skal bare være lojal mot de planene jeg legger og de tingene jeg gjør, forteller 21-åringen.

Men det at han allerede nå har et fokus på hva som venter i Paris går ikke utover sluttspillet med Aalborg hevder han.

– Jeg har en arbeidsgiver som krever det beste av meg i hver kamp, men det er klart at det ligger et fokus for neste sesong også. Som idrettsutøver må man av og til løfte blikket. Det har jeg gjort, forteller Sagosen.

Video - Bergerud stenger buret

00:25
0
0