OSLO SPEKTRUM (Eurosport.no), Norge - Frankrike 35-30:
– Det er utrolig sterkt å score 35 mål på en omgang mot dette Frankrike-laget. Det tror jeg egentlig aldri jeg har sett før, sa Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad.
Det var full fest i Spektrum da Norge fikk revansj mot Frankrike etter tapet i VM-finalen tidligere i vinter.
Tokyo 2020
Ekspertens dom: Han var Norges beste
26/07/2021 PÅ 10:38
Norge feide franskmennene av banen anført av Sander Sagosen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud i innledningen av kampen. Likevel utviklet kampen seg til å bli et intenst drama. Frankrike spiste opp Norges firemålsledelse.
Da Norge så ut til å få seg en liten luke og tremålsledelse ned til franskmennene, gikk Magnus Gullerud på en tominutter. Men med en mann mindre på banen stengte Bergerud kassen for Nikola Karabatic og lagkameratene.

– Outstanding

Samtidig viste Sander Sagosen hvorfor han er regnet som en av verdens mest lovende bakspillere og dunket inn scoringer på bestilling. Den kommende Paris Saint-Germain-spilleren stod til slutt for 13 av Norges 35-scoringer.
– Det var deilig. Vi har snakket mye om revansj i gangene her og å få en sånn kamp mot Frankrike er utrolig deilig. Jeg merker at vi har spilt mot et fysisk lag, så vi har et støtteapparat som vi skal bruke litt nå, sa Norges toppscorer etter kampen til Eurosport.
Norges trener Christian Berge var naturligvis svært fornøyd med kampens store spiller.
– Sander var outstanding i dag. Det er ikke ofte jeg hever stemmen i pausen, men det gjorde jeg litt i dag. Vi hadde ikke høyt nok tempo i førsteomgangen, men etter pause gikk det mye fortere, sa landslagssjefen etter kampen.
Se håndball i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang!

VM-helten Bergerud frustrerte franskmennene

Norge tok grep om kampen fra avkast og ga franskmennene regelrett juling fra start. Spesielt kantspillet var svært sterkt. Magnus Jøndal fikk mye plass på venstrekanten og da han satte inn 6-2 ledelse etter ti minutters spill var det hans tredje scoring.
Men det var ikke bare kantspillet som satt. Torbjørn Bergerud fortsatte storspillet fra VM og stengte målet i innledingen av kampen. Frustrerte franskmenn måtte se at keeperen plukket skudd etter skudd. Da steg også stemingen i kommentatorboksen.
– Vi har kanskje en klassemålvakt i ti år fremover, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
– Minst. Målvakter kan stå veldig lenge, supplerte Ole Gustav Gjekstad.
Etter den gode norske åpningen våknet franskmennene og klarte å finne hull på Bergerud. Fem minutter før pause var den norske ledelsen spist opp. Timothey N'Guessan banket såvidt inn 10-10. Sander Sagosen tok grep og avsluttet en god omgang med å sørge for at Norge ledet 12-11 til pause.
– Først og fremst må vi ha mer tempo både i forsvar og ankomstfasen, sa assistenttrener Børge Lund i pausen.

Sagosen herjet med franskmennene

Likvel var det Frankrike som tok kommandoen fra start etter pause. Fem minutter ut i omgangen ledet franskmennene 14-13. Men Norge har Sander Sagosen. Nordmannen fortsatte å skyte hull på Thierry Omeyer. Seks minutter ut i omgangen steg han tilværs og hamret inn sin syvende scoring. Da stod det 15.15.
Sagosen fortsatte spillet å herje med franskmennene og dundret inn scoring etter scoring. Både fra åpent spill og fra syvmetersmerket. Kristian Bjørnsen satte inn tremålsledelse med tolv minutter før fulltid.
– Der er marginene. Målvaktsredning og kontring, kommenterte Gjekstad.
Derfra og ut var det egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende. Sagosen fortsatte og dunke inn scoringer og ga seg ikke før han hadde satt sin 13. scoring for kvelden.
– Det er ikke noe VM-gull, men det er en deilig revansj, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhyre da sluttsignalet gikk.
– Dette smakte utrolig godt. Det er deilig å vise at det ikke var tilfeldig at vi spilte oss til en VM-finale i Frankrike i januar, sa Bergerud etter kampen.
Allerede lørdag møtes lagene igjen, denne gangen i Frankrike til nytt oppgjør i EM-kvalifiseringen.
– Da er det vel de som skal revansjere det som skjedde i dag. Franskmenn er ikke vant til å tape håndballkamper, så de var litt grinete på slutten her, sa Norges kaptein Bjarte Myrhol.
Tokyo 2020
Sterk snuoperasjon etter marerittstart: – Dette er solid håndverk
24/07/2021 PÅ 01:31
OL-kvalifisering
Norges kaptein fullroses av ekspertene: – Nyter stor respekt i håndballverden
14/03/2021 PÅ 21:42