Scanpix

Norge er klar for håndball-EM

Norge er klar for håndball-EM
Av Jonas Moen Rye via NTB

17/06/2017 20:53Oppdatert 17/06/2017 21:02

Norge knuste Litauen 30-20 og sikret seg dermed plass i EM-sluttspillet i Kroatia neste år.

Saken oppdateres!

Christian Berges menn måtte i utgangspunktet ha seier for å være helt sikker på plass i mesterskapet, og leverte til de grader foran et fullsatt Oslo Spektrum.

Etter en unøyaktig og trøblete start (1-3 og 3-4) tok Norge fullstendig over. Bergerud reddet en rekke skudd, og framover kom uttellingen.

Dermed var det meste avgjort etter drøye 20 minutter da Magnus Jøndal banket inn 12-7.

Det var som ventet et par klasser forskjell på lagene. Bredden i den norske troppen er imponerende, og EM-sluttspillet i Kroatia starter med Norge som en het medaljekandidat.

Litauens Gintaras Cibulskis er trolig den største og tyngste håndballspilleren som har spilt i Norge. Selv med sine nær 150 kilo klarte han ikke å skape stort inne på linjen.

Retur

Litauen kom opp på 12-15 like etter pause. Det ga gjestene et lite håp, men det tok ikke mange minuttene før det var borte.

Norge gikk ganske fort opp til 21-13.

Det norske TV-publikummet kan dermed gjøre seg klar til en ny dose spenning. EM avgjøres i perioden 12.-28. januar.

Norges gruppespill kommer til å foregå i Porec, samme sted som under 2009-VM. Trekningen skjer fredag, og VM-sølvet gir ingen form for seeding i EM.

Kroatia og de sju gruppevinnerne (Norge ble nummer to) i EM-kvalifiseringen fordeles to hver i de fire puljene.

Seeding?

Vertsnasjon Kroatia kan så påvirke noe. Dette skjer ved at kroatene får mulighet til å plassere et lag i hver av de tre andre puljene og gi dem en fordel som seedet.

Kanskje velger Kroatia norsk for å styre unna et nytt møte tidlig i turneringen.

Kroatene tapte VM-semifinalen mot Norge.

Lørdag ble det også klart at Russland ikke spiller EM. For første gang siden innføringen av mesterskapet i 1994 må russerne bli hjemme.

(NTB/Eurosport.no)

0
0