Hadde han klart å bli nummer to i turneringen, ville han sikret seg PGA-kortet for neste sesong.
Det ble veldig tett og jevnt, og Hovland leverte nok en gang veldig god golf. Sent søndag kveld norsk tid kjempet han om seieren til 18. og siste hull.
Golf
Åpner opp om den kontroversielle overgangen: – Vil banke dritten ut av hverandre
I GÅR KLOKKEN 12:44
Dessverre for 21-åringen endte han på fjerdeplass, tre slag bak vinneren og to bak andreplass.
– For et bra forsøk, og for en turnering. Vi er så stolte av deg, sa Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad.
Nå må 21-åringen spille Korn Ferry Finals for å skaffe seg PGA-billetten.
Amerikanske J.T. Poston vant med 22 slag under par.
– Det har vært lange fem-seks uker. Det var stort å få spille sammen med J. T. (Poston) på avslutningen i dag, sa Hovland i intervjuet.
Viktor Hovland har nå spilt inn nesten 700.000 dollar på de sju turneringene har spilt som proff.
(Artikkelen fortsetter under):
Han startet finalerunden med en bogey på sitt første hull. Han var en av få som valgte en driver på åpningshullet, men han misset fairway og fikk et vanskelig innspill.
Han slo derimot tilbake med birdie på det neste parfire hullet. En ny bogey på hull tre var han tilbake på ett slag over par for runden. Hans offensive spill ga han seg derimot ikke med.

Gode utslag

Han traff stort sett fairway med utslagene, men slet litt mer på greenen. Likevel fulgte han opp med to strake birdier på det fjerde- og femte hullet. Det ble par på de to neste hullene.
21-åringen fikk også en birdie på det åttende hullet og med 16 slag under par var han på delt tredjeplass og avstanden opp var ikke større enn at det kunne gå veien. Han kunne sette en ny birdie med en lang putt på det niende hullet.
(Artikkelen fortsetter under):
På det 11. hullet gikk han på dagens tredje bogey. Dermed skulle det vise seg at kampen om å kjempe seg inn blant topp to i turneringen ble for tøff. Han fikk birdie på hull 13. og hull 14. De andre spillerne på de to ballene bak ham gjorde at det var fortsatt tre slag opp til tetduoen An og J.T. Poston i kampen om seieren.

Poston best

Poston som gikk i ballen med nordmannen noterte seg for en birdie, mens Hovland fikk bogey. Nordmannen klarte birdie på det 17. hullet. På avslutningshullet var han noen få centimeter unna en ny birdie og 20 under par. Det endte med par og 19 under par totalt.
Det var Poston som med en bogeyfri-konkurranse gikk til topps med 22 slag under par. Det var hans første seier på PGA-touren.
Etter to 66-runder slo Hovland til med en 64-runde lørdag. Det sendte ham i posisjon til å avansere ytterligere på avslutningsrunden.
De fleste golfekspertene som har fulgt nordmannen siden han slo igjennom under Masters i april som amatør, mener at det er på høy tid at han sikrer seg PGA-kortet for neste sesong.
Tidligere i sommer har Kristoffer Ventura klarte å kvalifisere seg til PGA-touren som andre nordmann i historien. Henrik Bjørnstad klarte det i 2006 som førstemann.
(Eurosport/NTB)
Golf
Sjekk superstjernens elleville inntjening i 2022 – dro inn over 300.000 kroner per hull
24/11/2022 KLOKKEN 18:47
Golf
Tjente 20 millioner kroner «uten å spille»
23/11/2022 KLOKKEN 10:15