Det bekrefter PGA Touren på sine egne hjemmesider onsdag kveld.
Dokumentarserien vil følge PGA-sirkuset gjennom 2022-sesongen, og produseres av Box to Box Films, som står bak gigantsuksessen «Drive to Survive». Serien, som følger Formel 1-sirkuset tett gjennom sesongen, har ført til at interessen rundt sporten har eksplodert.
– Det blir en kul opplevelse. Konseptet fascinerer meg, sier Hovland til Discovery.
PGA Championship
Godkjent åpning for Hovland – på par etter første runde
18 MINUTTER SIDEN
Nordmannen vil nok tidlig havne i fokus. Filmingen startet nemlig under Hero World Challenge før jul, turneringen han vant etter en høydramatisk siste dag. Hovland avviser imidlertid at han kommer til å være blant dem med mest TV-tid.
– Det blir ikke noen hovedrolle akkurat, ler Hovland.

Hemmelighetsfull

Hovland har tidligere vært hemmelighetsfull rundt sin potensielle deltakelse i serien etter at ryktene begynte å versere på sensommeren. Etter Tour Championship i september svarte den norske golfstjernen følgende på Discoverys spørsmål om det var noe han kunne tenkt seg å være med på:
– Det er mulig. Jeg er ikke så veldig fan av å ha et kamerateam på slep hele tiden, men vi får se.
Se intervjuet her (saken fortsetter under):

Utelukker ikke rolle i ny Netflix-serie: – Vi får se

Nå er det altså klart at Hovland blir å se på Netflix. Produsentene (Vox Media Studios og Box to Box Films) er allerede i gang med opptaksperioden, som vil vare gjennom hele 2022.
– Samarbeidet med Netflix gir PGA Touren og de fire major-turneringene en mulighet til å få tilgang til et helt nytt og annerledes publikum. Denne dokumentarserien vil gi fans et unikt innblikk i våre utøveres ekte liv, og hva det vil si å vinne og tape gjennom en sesong på Touren, sier Rick Andersen, PGA Tourens mediesjef i en pressemelding.

Disse er med

Hovland er en av totalt 23 spillere som foreløpig er annonsert til å være med i serien. De resterende 22 spillerne er: Abraham Ancer, Daniel Berger, Cameron Champ, Joel Dahmen, Tony Finau, Matthew Fitzpatrick, Tommy Fleetwood, Rickie Fowler, Sergio Garcia, Harry Higgs, Max Homa, Viktor Hovland, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Kevin Na, Mito Pereira, Ian Poulter, Xander Schauffele, Jordan Spieth, Justin Thomas, Bubba Watson og Keita Nakajima.
Nakajima er den eneste som ikke spiller på PGA Touren, men som verdensener blant amatører skal han følges i sine første major-turneringer i karrieren.
– Vi er henrykte for å bringe golfens ledende organisasjon og spillere sammen til dette unike samarbeidet. Våre medlemmer vil elske å bli kjent med spillerne og deres personligheter, så vel som de ikoniske banene de spiller på. Selv den ivrigste golfentusiast har aldri sett sporten på en slik måte, sier Netflix' visepresident Brandon Riegg.
PGA Championship
Fra himmel til helvete for superstjernen – en «bisarr situasjon» sier Hovland
8 TIMER SIDEN
PGA Championship
Hovland øyner Major-triumf på «hjemmebane»: – Ikke overrasket hvis jeg spiller bra denne uka
I GÅR PÅ 12:25