• Se golfturneringen i Tokyo-OL fra torsdag 29. juli klokken 00:30 på Eurosport Norge og discovery+.
Mens Viktor Hovland er blant Norges heteste medaljekandidater i Tokyo-OL, er forventningene langt mer moderate til vår andre spiller på herresiden.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 PÅ 05:21
Men Kristian Krogh Johannessen, som spilte seg inn i OL-varmen i siste liten, har ingen planer om å leve i skyggen av sin langt mer meritterte landsmann.
– Jeg drar jo til OL for å få erfaring, men jeg drar ikke til Tokyo bare for å se på Viktor herje, sier Krogh Johannessen til Discovery.
For Norges andre OL-håp på herresiden har også store ambisjoner før turneringen på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo.
– Jeg har lyst til å ha muligheten til å ta en medalje på slutten på søndag. Ha muligheten til å kanskje overprestere litt for å klare det.

Lader opp med Hovland

Lørdag drar 26-åringen fra Hokksund til Tokyo sammen med Hovland. De to har de siste dagene ladet opp sammen i Oslo-området.
Der PGA-stjernen ikke er typen til å sette seg konkrete mål, er Krogh Johannessen klar på hva det norske publikumet kan forvente seg om ting stemmer.
– Slik jeg ser meg selv nå, så kan jeg med jevnt, godt spill være inne topp 10, topp 8... Det er ikke umulig i det hele tatt, spesielt med tanke på formen jeg har vist det siste året. Men skal jeg være helt der oppe, må jeg nok spille litt over evne.
For etter noen tyngre år har Krogh Johannessen virkelig steppet opp etter at turneringsgolfen åpnet opp igjen etter koronapausen. Topplasseringer på rekke og rad på Challengetouren, nivå to i Europa (under Europatouren), gjorde at han passerte Kristoffer Ventura på verdensrankingen og samtidig kom seg inn blant de 60 som får spille OL.
– Jeg kan godt være «han andre» fyren utenfor banen, men ikke på. Da hadde jeg heller blitt hjemme og konsentrert meg om Challengetouren. Jeg er ikke noen medaljefavoritt, men jeg kan være outsider, sier Krogh Johannessen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

– Sa han virkelig det?

Når Hovland får høre om kompisens OL-mål, må han dra på smilebåndet.
– Sa han virkelig det? Jeg tror aldri jeg har hørt Krogh så ydmyk, ler Hovland.
Norges store golfstjerne er ikke i tvil om at landsmannen kan levere på den største scenen.
– Han har spillet til å gjøre det bra. Jeg tviler ikke på at han kan ta medalje om han leverer sin beste golf i fire dager. Det kan vi begge. Spiller vi begge bra golf, så er alt mulig, sier Hovland til Discovery.

Gamle kjente

Hovland og Krogh Johannessen har kjent hverandre helt siden tiden på juniorlandslaget. På sensommeren 2019, like før Hovland ble proff, var Krogh på besøk hos 23-åringen hjemme i Oklahoma.
– Det er kult å se hvordan spillet hans har utviklet seg siden den gang, for han sleit litt i den perioden. Vi har pratet jevnlig siden det. Han har jo blitt veldig stabil på Challengetouren, så det virker som han har god kontroll.
– Og at dere kjenner hverandre såpass godt blir vel bare et stort pluss der nede?
– Ja, det blir veldig kult å dra ned og spille sammen. Jeg har troen på at vi begge kan prestere bra, og jeg vet at stemningen kommer til å være på topp. Det blir moro, sier Hovland.
Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 PÅ 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 PÅ 06:56