Christiaan Bezuidenhout var kun to år gammel da han var på tur med foreldrene sine i parken. Da fant han en flaske med hva han trodde var brus, men han tok en slurk av det som viste seg å være rottegift.
Han ble raskt kjørt til sykehuset og livet hans ble reddet. Hadde de ankommet sykehuset bare noen minutter senere så ville de vært for seine.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21
Han endte derimot opp med alvorlige skader på sitt eget nervesystem og store talevansker.
Han har nå blitt 27 år gammel og sliter fortsatt med stamming, men etter å ha lurt døden som to-åring er han nå på plass i Tokyo og representerer sitt hjemland Sør-Afrika i herrenes golfturnering.
I en blogpost for europatouren skrev han:
– De måtte pumpe hele magen for å bli kvitt alt av rottegiften, men giften påvirket hele nervesystemet i kroppen min.

Golfen ble et tilfluktsted

Stammingen ble ofte et tema blant på skolen i hans oppvekst og han ble ertet og hånet for talevanskene.
Han oppsøkte forskjellige logopeder uten at det hjalp med stammingen.
Bezuidenhout begynte med golf når han var fire år og golfen skulle vise seg å bli et tilfluktsted for sørafrikaneren som likte spesielt godt alenetiden som golfen ga.
– Jeg vokste opp i en golf-familie og jeg har elsket golf helt siden jeg begynte å gå. Jeg likte sporten mye når jeg var yngre siden det var en individuell idrett og jeg var ofte alene. Jeg var en ensom person, og jeg trente på egenhånd. Jeg holdt meg unna folk og steder det befant seg mange mennesker. Golf ble som et tilfluktsted, sa Bezuidenhout i et intervju med The Guardian i fjor.
Bezuidenhout var en talentfull golfer i sine juniordager. Han vant flere turneringer i Sør-Afrika som junior, men når han fikk tildelt troféet etter seierene stakk han så fort han kunne for å unngå å snakke eller gjøre intervjuer.

Utestengt for angstmedisin

Bezuidenhout er ranket som den 46. beste golferen i verden, men i 2014 var det ikke klart at han ville nå så høyt på rankinglistene.
Se Bezuidenhout forklare selv hendelsen som endret livet hans:

Lurte døden etter å ha drukket rottegift – slik forklarer han hendelsen

Han ble utestengt i to år etter å ha testet positivt for betablokkere. Bezuidenhout tok betablokkere for å takle angsten han fikk fra stammingen.
Utestengelsen ble redusert til ni måneder da det ble bestemt at betablokkerne ikke ga en prestasjonsfremmende effekt, men utestengelsen var en tøff periode for Bezuidenhout.
Han har ikke tatt betablokkere siden utestengelsen.
– Etter utestengelsen aksepterte jeg at dette er hvem jeg er. Det ble et slags mentalt vendepunkt for meg. Det var en del negativitet og personer som snakket om at jeg tok medisiner for å få en fordel innen golfen. Jeg var fast bestemt på å vise disse personene at jeg kunne spille bra uten medisinene. Jeg jobbet ekstremt hardt i de ni månedene og jeg kom tilbake mye sterkere, sa han i intervjuet med The Guardian.
Nå er han en av to golfere som representerer den sterke golf-nasjonen Sør-Afrika i de olympiske lekene i Tokyo.
Etter de første tre rundene ligger Bezuidenhout sju slag under par på en delt 17. plass. Fem slag bak medaljene.
Etter at andrerunden av herrenes OL-turnering ble stoppet og utsatt på grunn av uvær måtte Bezuidenhout fullføre runden neste dag.
Det var ikke mye som gjensto av runden:

Tidenes korteste golfrunde: – Det var så urutinert

Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56