– Våkne opp, Norge! Etter den fantastiske eagle-birdie-avslutningen tidligere i dag vil Viktor Hovland klatre til 10. plass på verdensrankingen for første gang, skriver den anerkjente golfguruen «Nosferatu» på Twitter.
Discoverys golfekspert Marius Thorp er ikke overrasket over at nordmannen tar steget opp enda et hakk.
– Det har egentlig bare vært et spørsmål om tid, da han har prestert bedre enn flere av de foran over tid. Det er veldig fortjent og moro at det kommer etter en eagle-birdie-avslutning i OL, sier Thorp dagen før rankingen offentliggjøres.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 KLOKKEN 05:21

Vanvittig

– Dette er en helt vanvittig prestasjon og et klart bevis på at vi har en verdensstjerne i golf, om noen var i tvil. Å ha en spiller blant de ti beste i verden etter kun to år i proffsirkuset er intet annet enn fantastisk. Nest beste europeer også. Det er ingen grunn til å stoppe nå, sier Thorp.
Det ble ikke noe medalje i OL for Viktor Hovland denne gangen, men på siste runde fikk vi virkelig en ny «Hovland-søndag». Etter å ha spilt seg ut av medaljekampen lørdag avsluttet han OL med en kanonrunde og sju under par søndag.
– Jeg føler det er veldig mye positivt i spillet mitt, det gikk bare ikke helt denne uken, men jeg føler jeg viser hva jeg er god for på sisterunden. Jeg ser ikke noen grunn til hvorfor det ikke kan fortsette neste uke, sa Hovland til Discovery etter OL-runden.
Neste turnering for Hovland er neste ukes World Golf Championship-turnering; FedEx St. Jude Invitational.
Se intervjuet med Hovland etter OL-avslutningen:

Positiv OL-opplevelse tross resultatet: – Dritkult

Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 KLOKKEN 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 KLOKKEN 06:56