Hvor skal man begynne? Det har vært et eventyr av en sesong for Viktor Hovland. En sesong som har inneholdt det aller meste. En PGA Tour rekord har blitt brutt, grenser er flyttet og ikke minst har vi fått den første norske seieren på PGA Tour noensinne.
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15

Vidunderlig!

Jeg husker mitt første ordentlige møte med det som nå er en av verdens bedre golfspillere. I mars 2018 tok en ydmyk og lidenskapelig US Amateur vinner imot oss i Oklahoma. Viktor viste oss rundt på anlegget og vi spilte 6 hull, han kun iført jeans og OSU genser. Det var noe der. En glød, en karisma, et smil!
Et vinnende smil! Jeg tapte knepent vår lille match på mot en Hovland-birdie på siste green, det er det etterhvert mange andre som har gjort også. Etter besøket i Oklahoma satt jeg igjen med en følelse av at det var noe der. Noe som kunne blomstre. Uken etter var vi på ærverdige TPC Sawgrass og følelsene mine ble bekreftet. Det jeg så i Oklahoma var ikke et knepp svakere enn de fleste der ute!
Proffeventyret startet med en drøss av forventninger på Greenbrier den 12. september i fjor. Litt rusten gjennom uken, men avslutningen på søndag var sterk. Et klassisk eksempel på det vi etter hvert har lært å kjenne som en «Hovland-søndag».
Vi har også lært å kjenne Viktors stabilitet. Den har ført ham inn i historiebøkene med gullskrift, både nasjonalt og internasjonalt. I Korea går han sin 18. og 19. runde på rad under 70 slag. Ny rekord på PGA Touren gjennom alle tider – og den er norsk! Vanvittig!
Men det har ikke bare vært en dans på roser. Etter Korea kommer det første tegnet på menneskelighet. 41. plass, to missede cuter på rad og en delt 38. plass. Dermed er ikke forventningene akkurat skyhøye før turen til Puerto Rico. Men hva skjer? Tre strøkne runder. Ledelse før siste dag. Han har det i sin hule hånd. Så kommer trippelbogeyen på hull 11. Skal det glippe? En ny chip for historiebøkene på 15. Eagle! Så står han der, 8-10 meter fra historie. Det er aldri noen tvil. Knallhardt. Midt i. Viktory! Tidenes første norske seier på PGA Touren er et faktum. Vidunderlig!
Det utenkelige inntreffer, en pandemi ruller inn over verden. Det ene høydepunktet etter det andre forsvinner eller settes på vent. Etter tre måneders pause er vi i gang igjen. Hvor står Viktor nå? 23, 21, 11, 12 og 3. plass. Det er som det aldri har vært et avbrudd. Den gutten slutter aldri å imponere! Høyest rangerte skandinaver, topp 50 i verden, PGA Championship, FedEx Cup-sluttspill og til slutt – Tour Championship. Historiebøkene skrives om dag for dag, uke for uke. Verdensklasse!
Nå skrives et nytt kapittel. Gardinene til den største scenen er på vidt gap og Hovland har kapret en hovedrolle. Med plassen i Tour Championship, som en av de 30 beste spillerne det siste året, har 22-åringen alle muligheter til å etablere seg i verdenstoppen. Og det under 365 dager etter han slo ut en «double pump» drive på sitt første hull som fullverdig PGA Tour-medlem. Vanvittig!
En drøm av en sesong, og karrieren er så vidt i gang. Jeg tør ikke tenke hva som kan skje om de svakere delene i spillet heves et hakk eller to. Nå ligger alt åpent og alle muligheter er til stede. Nyttårsfeiring på Hawaii, The Players, Masters, US Open, The Open, PGA Championship og hvem vet, plutselig er det en nordmann i på det europeiske Ryder Cup-laget også. Grensene er endeløse, det samme er talentet.
Vi har en verdensstjerne i en verdensidrett. Det er vanvittig, vidunderlig!
Sett denne?

Stort Hovland-intervju: Korona-livet, støtten fra Norge og sulten på mer

Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59
Thorps golfblogg
Slik påvirker koronaviruset sesongen for våre gutter
17/03/2020 PÅ 11:20