PGA Tour-sirkuset har hatt en sjelden ukes pause og vender nå nesen mot Mexico og Mayakoba Golf Classic, som spilles på El Camaleón Golf Club. For andre gang i år har vi to nordmenn på startstreken i samme PGA Tour-turnering.
Turneringen i Mexico har vært på programmet siden 2007, og er et populært stopp for mange av spillerne. De siste seks utgavene har turneringen hatt en status som en full turnering med større pengepremier, fulle FedEx Cup poeng og invitasjon til Masters for vinneren.
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15
Banen i Mexico er en av de letteste de spiller under sesongen, og man har hatt vinnerscorer fra 13 til 22 under par siden begynnelsen i 2007. Den er ikke lenger enn 6 300 meter, har et par på 71 og hadde under fjoråret en samlet snittscore på 69,2 slag. Turneringene har historisk sett hatt en god del eldre vinnere og i fjor var det Matt Kuchar som stakk av med seieren på rekordlave 22 under banens par. Det var heller ikke tilfeldig at en type spiller som Kuchar vant på El Camaleón.
Saken fortsetter under:
For dersom vi dykker litt dypere i historikken, er det noen parametere som går igjen for suksess i Mexico. Siden banen ikke kan vise til en enorm lengde er det nemlig andre faktorer som blir enda viktigere. Det er spillere med god ballstriking, det vil si de som slår ballen stabilt fra tee og inn mot green, og touch rundt greenene som oftest preger resultatlistene. Fjorårsvinneren Kuchar var for eksempel rangert som nummer tre i fairwaytreff under uken og som nummer fem når det gjaldt spillet rundt greenen på vei til sin åttende seier på PGA Touren.

Venturas muligheter

Så hvilke muligheter gir dette våre gutter, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura? Vi starter med Ventura.
Innledningen på årets sesong ble brutal for Ventura sin del, men han har siden vist klare tegn på at spillet er på rett vei. Kristoffer vil alltid være en spiller som kommer til å variere i sine prestasjoner, så det gjelder for 24-åringen å få noe ut av sine svakere uker da vi vet at toppnivået er mer enn godt nok for å vinne her ute. Nærspillet til Ventura var solid under Bermuda Championship og presisjonen fra tee var også mye bedre da han traff 62,5% av fairwayene på Bermuda. Ventura slår ekstremt langt, så han kan nok sette driveren ut av bagen ved flere anledninger for å gi enda større presisjon.
Kristoffer har vært meget stabil inn mot green så langt i sesongen, tross den store variasjonen på utslagene. Så kan han kombinere de gode innspillene med en fortsatt positiv trend fra tee, finnes det absolutt muligheter for Ventura på «hjemmebane» i Mexico. Norsk-meksikaneren har også vist at putteren fort kan bli veldig varm, så la oss krysse fingrene for at de store tallene uteblir fra scorekortet og pilen fortsetter å peke oppover for Kristoffer Ventura.
Saken fortsetter under:

Hovlands muligheter

Så hva med Hovland? Etter to rolige uker er det tilbake i ringen for Viktor denne uken, ett år etter sin PGA Tour-debut på samme sted. Den gang endte det med missed cut, tross en meget god andrerunde. Det er jo svært få baner som ikke vil passe Viktor Hovland sitt spill, men denne uken er nok en av de banene som burde være en veldig god match. Han figurerer atter en gang på PGA Tour sin liste over spillerne de tror kan lykkes denne uken, og det er mye grunnet Hovlands solide sving.
Viktor er blant tourens beste og kanskje til og med verdens beste spillere fra tee og inn mot green. Han slår ballen enormt stabilt, treffer mye fairways og greener, en unik og meget god kombinasjon. Dette er også noe av grunnen til at nærspillet noen ganger får lide, da hans stabilitet ofte sørger for at bommene blir tydeligere på scorekortet. Med putteren har Viktor prestert jevnt godt, så utfordringen vil nok en gang ligge i å ta vare på de gode mulighetene han alltid gir seg selv, samt klare å redde seg inn de få gangene det blir nødvendig.
Statistisk sett burde dette være en meget god mulighet for «Hovi» til å hoppe oppover på listene, så gjenstår det å se om han kan få alt til å klaffe samtidig i fire runder. PGA Tour mener hvert fall at han er en av de man bør sette pengene på denne uken, og det er vanskelig å finne argumenter imot.
Begge våre spillere er fullt kapable til å gjøre mye birdies på denne type bane, noe som historisk sett må til for å havne et godt stykke opp på resultatlisten i Mexico. Med et startfelt uten de aller største stjernene kan vi fort ha en morsom helg i vente og etter dette er det kun RSM Classic igjen før det er juleferie for de aller fleste spilerne.
Tør vi håpe på en tidlig julegave?
Sett denne?

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 PÅ 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59