Dette er mine tre favoritter og mine tre outsidere til å løfte trofeet søndag kveld.

Topp 3 favoritter

Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15
1. John Rahm
Verdenstreeren vant RTD i 2019, men har «kun» tre seiere på PGA Touren. Han kjenner TPC Scottsdale Stadium Course ut og inn etter å ha gått fire år på Arizona State University. Ble nummer fem her i 2015 som amatør og har ikke vært dårligere enn T16. Kommer direkte fra andreplass på Torrey Pines og er den soleklare favoritten.
2. Webb Simpson
Verdens ellevte beste golfspiller har startet sesongen glitrende. Fire av fire topp ti plasseringer, med en andre og tredje plass. Hans spill inn mot, rundt og på green er blant de aller beste og det kan han fort dra nytte av på en bane som ikke er altfor lang. God trackrecord her fra tidligere år og har ikke vunnet siden Players 2018 – moden for ny seier.
3. Hideki Matsuyama
Hadde alle PGA turneringer gått her, så hadde Matsuyama banket alle rekorder. Han har vunnet her to ganger før pluss en fjerde og andre plass. 20 av 21 runder her ute har vært under par og med et snitt på nesten 3,5 under par. Umulig å ikke ta med Matsuyama her ute, i tillegg peker pilen i en fin retning for han.

Topp 3 «to watch»

1. Scottie Scheffler
Mr. Scheffler har vært «on fire» så langt i sesongen, tross en tidlig exit forrige uke. Fjorårets Korn Ferry tour-vinner har huket sammen fire topp ti plasseringer allerede og banker kraftig på seiersdøren. Scheffler er beskjedne 95 under par så langt i år og er god på baner med generelt lav scoring, noe det forventes å bli denne uken.
2. Sungjae Im
Ble rookie of the year i fjor og var eneste nykommer som tok seg hele veien til tour championship. Klarte dette gjennom å spille hele 35 turneringer, hvorav syv topp ti plasseringer. Har allerede spilt ni turneringer i år med tre topp 10 plasseringer og tapte i omspill i september. Det er kun et spørsmål om når seieren kommer for sørkoreaneren, så hvorfor ikke denne uken. Ble nummer syv her i fjor.
3. Matthew Wolff
Unggutten med den utrolige svingen har, sammen med Morikawa og Hovland, tatt touren med storm det siste halvåret. Wolff vant sin første turnering i fjor sommer i sin fjerde start som profesjonell. Et massivt talent som kommer til å prege touren i mange år fremover. Passelig nok var det nettopp her på TPC at han fikk sin aller første start på PGA Tour da han som amatør ble nummer 50. Var med i toppen tidlig i turneringen, men falt litt av i helgen. Har klart samtlige cutter så langt i sesongen, med T11 på Hawaii rett over nyttår som beste plassering.
Så du denne?

Her knekker han sammen av Carews videohilsen: – Hvilken jævla legende!

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 PÅ 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59