Golf
Thorps golfblogg

Slik påvirker koronaviruset sesongen for våre gutter

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Marius Thorp Viktor Hovland Kristoffer Ventura

Foto: Scanpix

AvMarius Thorp
17/03/2020 på 11:20 | Oppdatert 17/03/2020 på 11:24

Det tok litt ekstra tid før PGA kom frem til det uunngåelige, men det skjedde. The Players ble avlyst.

  • Se golf på GOLFTV og Eurosport. Sikre deg tilgang her!

Sesongen fram til starten av april er avlyst, og Masters er også utsatt. Det er tungt for oss med golf som lidenskap, og det er ikke minst tungt for spillere og alle involverte.

Thorps golfblogg

Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk

24/03/2020 PÅ 18:59

For vår del, i Eurosport, var vi meget godt forberedt foran Players Championship. Vi hadde hele teamet på plass på TPC Sawgrass, hvor alle var klare for å formidle tidenes største satsing på en golfturnering her til lands. Under middagen kvelden før ble avbrutt av en telefon hjemmefra om Trump sitt innreiseforbud, noe som kjapt fikk oss til å tenke.

Våre ansvarlige reiseledere kastet seg rundt, og 06:00 på torsdag morgen fikk vi beskjed om å pakke sakene og reise hjem samme dag, da vi ikke var sikre på om turneringen kom til å bli fullført eller om vi hadde kommet oss hjem på opprinnelige billetter. Vi reiste bort til banen, tok farvel med de som var der og ruslet slukøret mot leiebilene. Selv på det tidspunktet var beskjeden fra PGA Touren at turneringen skulle spilles som oppsatt, dog uten tilskuere fra fredag. De fleste skjønte likevel hvor dette ville ende.

Førsterunden ble spilt med tangering av banerekorden fra Matsuyama, festgolf med masse lave scorer og en fantastisk åpningsrunde fra Viktor Hovland. Vi hadde fulgt Viktor hver eneste innspillsdag, og det var slettes ingen overraskelse at han signerte for 4 under par på torsdagen. Han så rett og slett strålende ut i dagene før. Det var presise driver, gode innspill og et forbedret nærspill som ga klare tegn på hva vi hadde i vente.

Så da beskjeden kom torsdag kveld om at turneringen var avlyst, var det så klart utrolig kjedelig for alle og enhver. Svært mye lå til rette for en magisk uke under PGA Tourens flaggskipturnering, også denne gangen med en nordmann til stede. Trist, men det eneste rette.

Så hvilken betydning har dette for veien videre for våre to gutter?

Det er ikke lett å vite når PGA Touren vil sette i gang sin sesong igjen, men det blir uansett ikke før RBC Heritage som er satt opp fra 16. til 19. april.

Uken før Players hadde vi vært litt lenger sør i Florida på besøk hos Kristoffer Ventura, som trente og gjorde seg klar for neste turnering. Han håpet det skulle bli Valspar Championship uken etter Player, men også den er nå avlyst. For 25-åringen betyr denne ufrivillige pausen at han nå får færre muligheter til å sanke nødvendige poeng for å komme seg oppover listene.

Gjennom den litt tunge sesongstarten er Ventura allerede et stykke ned på FedEx Cup-listen, blant de siste i sin kategori og går nå glipp muligheten til å forbedre sin plass i kategorien den neste måneden. Det skulle vært en re-rangering etter Valero Texas Open, men alle turneringene frem til og med da er avlyst. Med uvissheten om når sesongen er i gang igjen, så blir det uansett færre turneringer for Ventura ut året, noe som fort kan sette litt større press på de startene han faktisk får.

Så blir spørsmålet hvor mange starter han får resten av sesongen. Det kan jo også tenkes at spillere med bedre kategori enn Ventura, som normalt ville stått over en del turneringer, nå blir tvunget til å spille mer for å skaffe mer poeng og også sikre sine rettigheter.

Uansett blir det veldig viktig for Ventura å heve prestasjonene når sesongen kommer i gang igjen om han ønsker å komme seg inn blant de 125 beste, og i verste fall må han holde seg blant de 200 beste som vil gi en ekstra mulighet i de tre turneringene i Korn Ferry Tour finals i august.

For Viktor Hovlands del er han allerede garantert spillerettigheter for to år fremover, plass i PGA Championship, som etter planen skal gå i mai, og flere andre goder gjennom sin seier i Puerto Rico Open. Han har også nok poeng allerede til å ende blant de 125 beste, noe som gir ham plass i neste i FedEx Cup playoffs og faktisk også neste års Players Championship. For Hovland er det nok godt med en pause etter fire veldig tøffe uker, men likevel så tror jeg han gjerne skulle fortsatt å male på nå som pilen tydelig peker riktig vei. Jeg skulle i hvert fall gjerne sett hva Hovland kunne fått til de tre siste rundene på TPC Sawgrass.

Med andre ord har ikke denne pausen så mye å si for kategorien eller spillerettighetene til Hovland, men det er synd å gå glipp av gode muligheter som WGC Match Play i Texas og ikke minst forrige ukes Players Championship, spesielt når spillet var så bra som det han viste under førsterunden. Jeg er dog ganske så sikker på at vi kommer til å se vår største stjerne kjempe i toppen flere ganger i løpet av sesongen, og ikke minst årene som kommer.

Så må vi bare krysse fingrene og håpe at sesongen kommer i gang igjen så fort som mulig!

Vi må i hvert fall krysse fingrene og håpe at sesongen er i gang igjen så vi får se lagturneringen i Zurich Classic of New Orleans. Der er nemlig Viktor og Ventura satt opp til å spille på lag!

Må smile når han kommenterer putten som får publikum til å juble

00:02:44

Thorps golfblogg

De fire punktene Hovland må mestre for å lykkes i The Players

10/03/2020 PÅ 02:46
Thorps golfblogg

De tre grunnene til at Hovland, og ikke Ventura, har tatt PGA Touren med storm

05/03/2020 PÅ 02:28
Relatert
GolfThorps golfblogg
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

FOR 12 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Golf

Hovland chipping

00:00:26

Mest populært

Indre Bane

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

FOR 11 TIMAR SIDAN
Vis mer