• Se Viktor Hovland i Arnold Palmer Invitational på Eurosport Norge (fra 20.00) og GOLFTV (fra 13.00) torsdag. Få tilgang her!
Denne ukens Arnold Palmer Invitational på Bay Hill er turnering nummer 22 på programmet på PGA Touren, noe som betyr at vi nærmer oss halvspilt sesong.
Thorps golfblogg
Derfor skiller golfen seg fra andre idretter
15/10/2020 PÅ 10:15
Våre to norske stjerner har fått en ganske ulik start på sesongen, her er hvorfor.
1) Eierskap til eget spill

En stor forskjell vi har merket etter hvert i sesongen er forskjellen på valgene våre to gutter har tatt etter de startet på PGA-eventyret. Mens Viktor Hovland har funnet riktig typer i sitt team rundt seg og tatt med seg sitt spill ut på PGA Touren, har det blitt bytte av caddie og endringer i sving for Kristoffer Ventura.
  • Hør podcasten med Kristoffer Ventura på hans hjemmebane i Florida her og alle andre steder du hører podcaster!
Viktor har stolt på at spillet som har tatt han til den største scenen er mer enn godt nok og ikke minst kommer til å utvikle seg videre, noe som har vist seg å være helt korrekt. I tillegg har han funnet en caddie som passer hans stil perfekt og som gir han akkurat det han er ute etter. Den siste tiden har Kristoffer gitt tydelig uttrykk for at han har forstått viktigheten av å eie sitt eget spill og ha mennesker rundt han som passer hans væremåte. Det har resultert i ny caddie og å stole på den opprinnelige svingen som fungerte så bra på Korn Ferry Tour i fjor.
La oss håpe det kan være starten på en ny, fantastisk sommer for Ventura.
2) Ballstriking

Hvis man setter våre to gutters spill opp mot hverandre er det spesielt ett område forskjellene har vært meget synlige så langt i sesongen, nemlig driving og jernspill.

Mye av grunnen til dette er at Viktor sitt slagspill fra tee og inn mot green er blant de aller beste der ute. Uke inn og uke ut tjener Viktor slag på feltet og siden US Open i juni i fjor har Viktor vært best fra utslagsstedet og blant de tre beste inn mot green. Dette ved siden av navn som Rory McIlroy og Justin Thomas. Hans gode slagspill fra tee og inn mot green gjør også at de andre statistikkene kanskje ser verre ut enn det egentlig er, rett og slett på grunn av at han har vært så stabil fra utslaget og på innspillene over tid.

Kristoffer på sin side har ikke helt levert som forventet på dette området. Han taper kontinuerlig slag til feltet tross hans lengder fra utslaget. Dette resulterer også i at det blir vanskeligere for Ventura å komme nærme pinnen og at hans putter ofte blir lange eller for par.
At Viktor kommer til å fortsette å prestere på dette nivået oftere enn ikke er jeg ganske sikker på, og så ser det også ut som Kristoffer har funnet noe å bygge videre på etter Puerto Rico Open.
3) Det mentale

Bobby Jones sa en gang i tiden at «Golf is a game that is played on a five-inch course, the space between your ears». Det er vanskelig å være uenig med en av spillet store legender.

Det er også her klare forskjeller mellom våre to spillere. Det har vært tydelig at Kristoffer har lagt for mye press på seg selv fra starten av denne sesongen og tenkt konsekvens i stedet for prosess. I tillegg har Ventura også skapt litt usikkerhet i sitt eget spill gjennom små endringer som i etterpåklokskapens navn ikke var nødvendig. Viktor har, tross en litt tung start på året, forstått at resultatene vil komme så lenge han klarer å være tålmodig og fortsette med jobben han har startet på.

Det har helt klart vært forskjeller i hvordan disse to har taklet overgangen til den største scenen mentalt, som også har vist seg på resultatlistene. Man kan rett og slett ikke ta det for alvorlig og er nødt til å ha et perspektiv på ting i den profesjonelle golfen, noe Viktor har mestret bedre en Ventura til nå.

Sjekk «Twitter-løse Viktors» reaksjon på gamleklubbens gratulasjon

Thorps golfblogg
Ekspertens lovord: – Vanvittige, vidunderlige Viktor!
03/09/2020 PÅ 10:23
Thorps golfblogg
Skuffelsen, overraskelsen og årets øyeblikk
24/03/2020 PÅ 18:59