Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klarte ikke avansere under «rekord-forhold»: – Helt kokos

Joakim Opphus

Oppdatert 08/01/2024 klokken 00:36 GMT+1

Viktor Hovland klarte ikke å bite fra seg nevneverdig under perfekte spilleforhold på den siste runden av The Sentry på Hawaii.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Det måtte en helt spesiell runde til dersom Viktor Hovland skulle klare å kjempe om seieren i The Sentry etter at mye av utgangspunktet ble ødelagt på lørdagens tredjerunde.
Men den spesielle runde uteble for nordmannen. Når han var ferdigspilt søndag lå Hovland på en delt 17. plass - det samme som han startet dagen på.
– Jeg synes det er mer enn en godkjent sesongstart. Det koster å dra hjem til Norge på juleferie. Han sa i intervjuet på torsdag at han er klar over at det har en pris, sa Discoverys kommentator Henrik Bjørnstad om Hovlands sesongdebut.
– Men det er de to hullene (hull 13 og 14) i går som koster i denne turneringen. Det er de fire dårlige slagene på de hullene som skiller han fra en ordentlig god plassering, fortsetter Bjørnstad.
picture

Bryter ut i latter etter Hovlands monsterputt: – Oi, oi, oi!

– Holder rett og slett ikke

Hovland startet søndagens sisterunde meget oppløftende riktignok. Birdies på hull 1, 3 og 5 sørget for at nordmannen klatret på leaderboarden.
– Han er på hugget. Han er en ordentlig T-rex der ute, sa Bjørnstad og siktet til at Jurassic Park-filmene ble spilt inn på øye hvor Sentry-turneringen spilles denne uken.
Men så kom det en desto tregere periode for «Dinosauren fra Ekeberg». Det ble kun én birdie på de neste ni hullene på den relavtivt enkle Kapalula-banen og han falt dermed enda mer akterutseilt vis-à-vis konkurrentene.
– Puttingen til Viktor er helt iskald i dag. Puttingen på så lette greener som det er på denne banen det holder rett og slett ikke, sa kommentator Per Haugsrud etter at Hovland kun endte opp med et par på det korte par fire-hullet det 14.
En birdie på hull 15 tok Hovland til -20 totalt for turneringen. Han avsluttet med nok en birdie på det siste hullet og endte dermed turneringen på -21 etter å ha gått seks slag under par søndag.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland bryter ut i latter: – Litt tidlig på «fistpumpen»

Superforhold

Det var svært gode spilleforhold under søndagens sisterunde på Maui. Snittscoren på finalerunden lå på hele - 6.23 slag.
– Det er det drøyeste. Det er helt kokos, sa Bjørnstad.
– Det må jo bli PGA tour-rekord. Jeg kan ikke skjønne noe annet, sa Haugsrud før Bjørnstad fulgte opp:
– Det eneste jeg kan tenke meg er at den (dagens runde) blir utfordret av en av rundene i 2022-utgaven av samme turnering, hvor vinnerscoren var på -34. Da må man kanskje ha vært borti lignende tall.

Tre uker av

For Hovlands del blir det nå tre ukers pause. Han spiller ikke neste ukes PGA-turnering i Honolulu på naboøya Oahu.
Neste gang nordmannen pegger opp i en turnering blir i februar når han deltar i Pebble Beach 1. til 4. februar.
Planen er også å spille de to neste ukene i WM Phoenix og The Genesis Invitational.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame