Kristoffer Ventura hadde muligheten til å ta sin første seier på PGA Touren da Safeway Open ble konkludert søndag kveld, men det ble bare nesten for 24-åringen. Ventura endte dagen på -2 og -17 totalt, fire slag bak vinneren Stewart Cink.
Se alle høydepunktene fra runden nederst i saken!
Safeway Open
Ventura kjemper i toppen – se høydepunktene fra lørdagens runde i Safeway Open
13/09/2020 KLOKKEN 11:59
Likevel – en 7. plass er nordmannens bestenotering i hans hittil korte PGA Tour-karriere, og sørger for en pangstart på 2020/21-sesongen. Hans beste plassering i den debutsesongen på Touren var en 18. plass i Shriners Hospital for Childrens Open.
– Det var en litt lei siste dag, men likevel en bra plassering. En bra start på sesongen, sa Venturas bror og caddie Federico til Eurosport etter runden.
Ventura startet søndagen på -15, ett slag bak ledertrioen. Etter et par gode muligheter kom dagens første birdie på hull 5, og de fleste trodde det ville bli to på rad etter innspillet på hull 6. Men fra halvannen meter misset Ventura birdie-putten, og med det også mye av momentumet utover i runden.
Innspillene havnet som oftest noen meter for langt ifra, og selv om Venturas putter var vært glodhet gjennom turneringen var ikke marginene med ham i avslutningen. For når han først så ut til å få i en 7-meter på hull 10, rullet den av hullkanten.
– Det er han mannen med plastfoliet som har vært ute på ferde igjen. Nå må det snart snu!, utbrøt Eurosports kommentator Per Haugsrud.
Det ble dessverre mye av det samme på de neste hullene også, med solide utslag men litt for upresise innspill. På hull 14 satt endelig innspillet som det skulle, og fra to meter senket Ventura sin andre birdie for dagen.
Da håpet man på litt etterlengtet momentum inn mot de siste hullene, men dessverre røk det siste håpet om seier da Ventura misset grovt på innspillet på par fem-hullet 16 og havnet langt ute til høyre bak noen trær. Dermed ble det «kun» par på hullet som han måtte gjort birdie på for å hatt en sjanse.
Ventura hadde mulighet til å avansere opp til en 3. plass og sikre seg en drøy million ekstra med birdie på det siste par fem-hullet 18, men det ble med muligheten. Etter å ha truffet bunkeren med utslaget måtte han sette birdie-putten fra litt over 5 meter, men symptomatisk for dagen misset han akkurat litt med linja.
– Det er en kjempeturnering for all del, men han hadde så mye mer liggende. Likevel, han gjør ikke en eneste bogey i tetstriden på en søndag, og det er klasse det, sa Haugsrud da Ventura var ferdigspilt.

Se høydepunktene fra Venturas seiersjakt

Safeway Open
Ledet for første gang i karrieren: – Kanskje noe som bare skjer en gang i livet
13/09/2020 KLOKKEN 06:24
Safeway Open
Ventura i seierskampen i California etter storspill
13/09/2020 KLOKKEN 06:12